Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feiten en cijfers: zoveel Bosschenaren leven in armoede

Door indebuurt Den Bosch 16 september 2019

Je hebt rijk, arm en nog héél veel daar tussenin. Wanneer leef je nu echt in armoede en bij hoeveel mensen komt dat voor in Den Bosch? Wij pakten de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau uit 2017 erbij om te zien hoe onze stad ervoor staat wat armoede betreft.

Bijna 940.000 Nederlanders leefden in 2017 in armoede, wat goed is voor 5,7 procent van de bevolking. Dit is minder dan in 2013, toen nog ruim 1,3 miljoen inwoners in armoede leefden.Volgens het planbureau is hier sprake van wanneer je inkomen niet voldoende is voor het ‘niet-veel-maar-toereikendcriterium’. Hierbij moet je denken aan een armoedegrens van maximaal 1135 euro per maand voor een alleenstaande.

Zo zit het in Den Bosch

Een korte blik op de kaart hieronder laat zien dat 8.326 inwoners van Den Bosch in armoede leven. Het aantal is goed voor 5,6 procent van het aantal inwoners in onze stad, wat hierdoor nét iets lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Het grootste gedeelte hiervan bestaat met 17,5 procent uit niet-Westerse migranten, gevolgd door uitkeringsontvangers met 17,3 procent.

Opvallend

Het valt op dat het hoogste aantal mensen in loondienst die leven in armoede voorkomt in zowel Amsterdam en Maastricht. Armoede bij kinderen komt vaak voor in Rotterdam: meer dan 16 procent van de kinderen leeft onder de vastgestelde grens.

Lees ook:

Parade hoogopgeleiden

Wist je dit? Zoveel hoogopgeleiden wonen in Den Bosch

Ruim drie op de tien Nederlanders is hoogopgeleid, en heeft dus een hbo- of wo-diploma op zak. Het a...
Xandres

Modenieuws! Kledingwinkel Xandres komt naar Den Bosch

Den Bosch blijft in beweging, want de ene na de andere winkel komt naar onze stad. Onlangs spotten w...
World press photo

Leuk nieuws! World Press Photo komt terug naar Den Bosch

Boedapest, Mexico City en Nairobi; het zijn slechts een paar wereldsteden waar de expositie van Worl...

Meer over

Gemeente

adv.