Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ga je naar Open Monumentendag? 5 x deze toffe dingen kan je bij het provinciehuis doen

Aangeboden door Provincie Noord-Brabant 6 september 2019

Het is bijna Open Monumentendag! In het weekend van 14 en 15 september mag je meer dan vijftig plekken in Den Bosch binnenlopen waar je normaal nooit komt. Daartussen zit een wel héél bijzondere locatie: het provinciehuis! Het is open tussen 10.00 en 17.00 uur voor alle Brabanders. Wij zetten vijf redenen op een rijtje om langs te gaan.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het uitzicht vanaf de 23ste verdieping bekijken

Tijdens de Open Monumentendag mag je voor één keer naar de 23ste verdieping van het provinciehuis. Daar heb je natuurlijk prachtig uitzicht over Den Bosch en als het helder weer is, spot je misschien je eigen huis wel! Ook bijzonder is de ondergrondse atoombunker die ooit vanwege de Koude Oorlog is gebouwd.

Langs alle kunst lopen met een speciale app

Bronzen deur van de statenzaal | Foto: Het provinciehuis

Wist je dat er heel veel kunst van bekende kunstenaars in het provinciehuis hangt? Met een speciale app krijg je allerlei informatie over de werken waar je langsloopt, zoals schilderijen van Theo van Delft. Voor de Statenzaal hangt de zwaarste deur in Europa (deze weeg 4,5 ton!). Fun fact: deze kan je met één vinger open krijgen. Verder is de innovatiegalerij ook in de app opgenomen. Daar vind je bijvoorbeeld kunst van Glow en zonneauto Stella Vie!

Hoe de app werkt? Je zet je bluetooth aan en gaat dichtbij de kunst van jouw keuze staan. De naambordjes zenden automatisch informatie naar jouw telefoon!

Meedoen met de ‘Boeren escaperoom’

Het Provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. Foto: ANP, Koen Suyk

Kruip een uur in de huid van de jonge boer Henri en ervaar waar hij mee te maken krijgt. Jouw team heeft zestig minuten de tijd om de toekomst van Henri’s boerderij veilig te stellen. Je speelt tegen een ander team dat tegelijkertijd de escaperoom uitpuzzelt: wie gaat er winnen? Je moet goed samenwerken en creatieve oplossingen bedenken!

Is het gelukt? Na afloop mag je met een boer of boerin napraten over jouw ervaring. De Escaperoom is er alleen op zondag 15 september van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

De tentoonstelling over 75 jaar vrijheid in Brabant bekijken

Het Provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. Foto: ANP, Koen Suyk

Tijdens het open provinciehuis bezoek je de bijzondere voorstelling STILLEVEN, met foto’s uit de periode van 1939 tot 1945 en korte films. Het provinciehuis staat hier stil bij 75 jaar vrijheid in Brabant. Ieder filmfragment en stilleven vertelt een bijzonder verhaal dat zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelde ergens in een Brabants dorp of stad. Kijk ook eens op de website van Brabant Remembers.

De boekpresentatie van Henk van Straten (en gratis een gesigneerd boek mee naar huis nemen)

Henk van Straten plakt tatoeage met zelfprotret bij boekhandelaar Jan Verhagen | Foto: Cloakture Photograpy

Van Gogh sneed hier nooit een oor af van Henk van Straten is het eerste ‘Brabants Boek Present’. Op zondag 15 september is niemand minder dan Henk zelf aanwezig in het provinciehuis tussen 11.00 en 14.00 uur. Hij geeft vijfhonderd boeken weg, inclusief zijn handtekening. Maar wees op tijd want op=op!

Meer informatie over dit weekend bij het provinciehuis vind je hier. Ben je uitgekeken bij het provinciehuis? Ook op deze plekken kijk je binnen tijdens Open Monumentendag. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Provincie Noord-Brabant. Meer over Provincie Noord-Brabant ontdekken?

Provincie Noord-Brabant dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

Brabantlaan 1, Den Bosch

Bekijk meer:dienstverlening
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.