Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de Provinciale Statenverkiezingen + doe hier de Kieswijzer

Door Lotte van Rosmalen 19 maart 2019

Woensdag – 20 maart 2019 – gaan we met z’n allen richting de stembus voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Lekker boeiend… of toch wel? We leggen nog even kort uit waarom het belangrijk is om te stemmen én we hebben een handig tooltje dat jou helpt met stemadvies.

Dit is waarom je moet stemmen:

  • omdat je wilt meepraten over je leefomgeving;
  • omdat de provincie gaat over het groen in je buurt;
  • omdat bereikbaarheid belangrijk voor je is;
  • omdat de Eerste Kamer wordt gekozen door de provincie;
  • omdat het waterschap heel belangrijk is (en waarom lees je hier).

Hier in Den Bosch stemmen we voor de Provinciale Staten van Brabant en voor het bestuur van het waterschap, het Waterschap Aa en Maas. Weet je nu eigenlijk nog steeds niet wat dat inhoudt? Hier lees je meer.

Hier kun je stemmen in Den Bosch:

Stemmen kan bij verschillende stembureaus in Den Bosch. Er zijn ruim 35 stembureaus waar je terechtkunt, dus er zit er altijd eentje bij jou in de buurt. Hier vind je een overzicht van alle stembureaus in Den Bosch.

Kieswijzer

Ook tijdens deze verkiezingen kun je op een partij stemmen, denk aan de VVD, SP, D66 et cetera. Niet elke partij heeft dezelfde standpunten of is het met elkaar eens. Heb jij nog géén idee waarop je gaat stemmen? Snappen we. Daarom hebben onze collega’s van het BD een handig tooltje voor je: de Kieswijzer.

In deze Kieswijzer kies je bij ieder thema uit vijf uiteenlopende oplossingen voor een probleem. Daarmee is de kans een stuk groter dat jouw smaak er wel tussen zit. Daardoor krijg je als kiezer een beter beeld van welke partij het beste bij jou past.

>>> doe hier de Kieswijzer <<<

Meer over

Gemeente

adv.