Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Auto’s moeten omrijden: druk verkeerspunt wordt fietsstraat

Door Marèl Holtermans 4 juni 2020

Hebben auto’s nou wel of niet voorrang op de brug en mag je als fietser de auto’s inhalen op de Van Berckelstraat? Voor velen is het niet helemaal duidelijk en daarom past de gemeente de regels aan: de Van Berckelstraat wordt een fietsstraat. 

Door de coronamaatregelen zijn er meer fietsers en voetgangers op de weg. De gemeente wil deze groep in de Van Berckelstraat meer ruimte geven en weert daarom automobilisten. Zij worden via een andere route naar het centrum gewezen. Lijnbussen mogen wél rijden over de weg, laat de gemeente via de website weten.

Tekst loopt door onder het kaartje. 

Wethouder Kâhya vertelt dat het proces zo snel mogelijk in gang wordt gezet: “We zien dat met name fietsers op de Van Berckelstraat in de knel komen. We kiezen er daarom voor in de straat de fiets ruim baan te geven. Dat is nodig om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te verbeteren. Zeker nu het belangrijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.”

Planning

Wanneer deze aanpassing helemaal rond moet zijn, is nog niet bekend. Dat ligt aan de werkzaamheden bij omliggende straten, de afspraken met vervoersdienst Arriva en hulpdiensten.

Lees ook:

giel tuns dit doen

[VIDEO] Wisseling van de wacht: deze zaken komen of gaan uit de Vughterstraat

Ook ten tijde van corona verandert veel op winkelgebied in Den Bosch. Kijk maar eens naar de Vughter...
Schilderstraat

Voor de kenners: weet jij in welke straat deze foto’s zijn gemaakt?

Ken jij de stad op je duimpje en kun je zo in je dromen door de Bossche straten lopen? Dan kun je da...

adv.