Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even geen speelplezier: zwembad Sportiom gaat een tijdje dicht

Door Marèl Holtermans 14 januari 2020

De handstand oefenen in het water of je mee laten sleuren met de stroomversnelling. Dat was voor veel Bosschenaren vaste prik bij AquaFun Sportiom. Deze waterpret gaat er binnenkort iets anders uitzien, want het zwembad wordt verbouwd.

Voor de (jonge) waterratten zijn het spannende dagen, want AquaFun krijgt binnenkort een grondige opknapbeurt! Dat is na 22 jaar hard nodig, meldt de gemeente. Eerder was een deel van het subtropisch zwembad al dicht voor een uitgebreid onderzoek, maar vanaf 1 februari is heel AquaFun gesloten voor de renovatie. Het sportbad blijft wel open.

Nieuw thema

Veel weten we nog niet over het nieuwe zwembad, maar dit kunnen we wel vast vertellen: het gedeelte van de rotsen krijgt een nieuw thema. Welk thema dit is, kon Sportiom nog niet vertellen.

Flink prijskaartje

Sinds 1 januari 2019 huurt en exploiteert Sportfondsen ‘s-Hertogenbosch het complex, maar de eigenaar is nog altijd de gemeente. Zij is daarom de opdrachtgever en de financierder van het project. In totaal wordt het opknapbedrag geschat op zo’n €2.600.000,-. Dat belooft wat!

Entree AquaFun Sportiom

Afgelopen jaar bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat AquaFun Sportiom bij een van de duurdere zwembaden van Nederland hoort: bij slechts twee baden was de entreeprijs hoger dan bij AquaFun. Een gezin met twee kinderen moest in augustus €41,20 afrekenen. Je kreeg toen wel €2,30 korting per persoon door de werkzaamheden aan de rotsen in het zwembad. Of de entreeprijs verandert na de verbouwing, is nog niet bekend.

AquaFun Sportiom is naar verwachting 1 oktober 2020 weer open. Zodra we meer weten over het thema en de look van het bad, maken we een update.

Lees ook:

sportiom

Oei! Sportiom Den Bosch hoort bij 3 duurste zwembaden van Nederland

Vervelend nieuws voor waterratten: een dagje zwemmen bij Sportiom kost je redelijk wat geld. Het zwe...
moerputtenbrug wandelroutes vervuilde routes

Ai! Luchtkwaliteit in Den Bosch is bovengemiddeld slecht

In tijden van stilgelegde bouwprojecten en verlagingen van de maximumsnelheid op de snelweg, valt he...
parade zomer 2019 horecazaken

Den Bosch is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Ridderstraat, even langs het gloednieuwe restaurant in de Kruisstraat: k...

adv.