7 plannen van de VVD voor Den Bosch

Dit is een ondernemersbijdrage 7 maart 2018

Natuurlijk zijn wij gek op onze bourgondische stad. Dat maakt het fijn om hier te wonen. Toch duiken we 21 maart weer de stembus in om te kijken welke politieke partij onze stad nog mooier kan maken. Om je bij dat besluit te helpen, vroegen wij de VVD naar een aantrekkelijk plan. Zij zetten zeven belangrijke standpunten op een rij:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

De VVD heeft een duidelijk verhaal: eerst geld verdienen, daarna het verdiende geld uitgeven – geen ongedekte rekeningen creëren. Zij willen er voor zorgen dat de economie op orde is, zodat je geld uit kunt geven aan dingen die belangrijk zijn voor de Bosschenaren. De VVD heeft de afgelopen jaren een goed sociaal- en duurzaamheidsbeleid ontwikkeld waardoor de stad beter bereikbaar is geworden, hier borduren ze graag op voort.

Samen sfeer creëren

Food Truck festival TREK
Foto: Food Truck festival TREK

Den Bosch is een stad vol jongeren en daardoor een onwijs gezellige stad. De Bossche VVD is voorstander van het studentvriendelijker maken van de stad. Hoe? Door midden van huisvesting, een integrale introductie en ook zeker festivals – specifiek voor de jongeren van Den Bosch:

 • In het Paleiskwartier moet een blijvende ruimte gecreëerd worden waarin festivals georganiseerd worden, zoals afgelopen jaar bij bijvoorbeeld het Food Truck Festival Trek.
 • Ook wil de VVD de openingstijden van de horeca verruimen bij festivals en feesten als Koningsnacht, Jazz in Duketown en Boulevard.
 • De VVD gaat overleggen met sport- en cultuurinstellingen om deze voor jongeren aantrekkelijker te maken – met studententarieven als voorbeeld.

Banen voor Bossche burgers

markt-db
Foto: Instadenbosch

Wist je dat er in onze stad maar 3% leegstand van winkels is in de binnenstad? Dat is enorm weinig en daardoor blijft Den Bosch een aantrekkelijke shoppingstad. De VVD vindt dat Den Bosch een fijne vestigingsstad moet blijven, waar goede kantoren gevestigd zijn en er ook absoluut genoeg winkelruimte in de binnenstad te vinden is:

 • Den Bosch moet als stad goed bereikbaar zijn en blijven door middel van goede transferia buiten, en parkeergarages binnen de stad mogelijk te maken. Zoals bijvoorbeeld een nieuw permanent transferium aan de oostzijde van de stad.
 • Er moeten goede kantoorvoorzieningen aanwezig zijn waardoor er banen op alle niveau’s te vinden zijn.
 • Het bedrijventerrein in Heesch-West vordert snel en daardoor is daar ook genoeg werk te vinden.

Kleine vorm van criminaliteit aanpakken

molenhoekpassage
De Molenhoekpassage in Rosmalen

Bij de Bossche VVD merken ze dat er in de wijken en dorpen soms een onveilig gevoel heerst. Auto-inbraken moeten voorkomen worden, foute parkeerders moeten gestraft worden en vuilniszakken mogen niet twee weken blijven liggen – de VVD wil de handhaving wijkgericht maken. Het gebied rondom de Boschmeersingel en de Molenhoekpassage in Rosmalen moet veiliger worden, de VVD wil meer toezicht inzetten.

 • Meer cameratoezicht inzetten.
 • Een wijkgerichte handhaving noteren.

Elektrische auto’s zijn de toekomst

elektrisch rijden
Foto: ANP

De VVD wil voldoende parkeerplekken speciaal voor elektrische auto’s creëren. Het verduurzamen van particuliere woningen komt voort uit gemeentelijke leningen, om dit project te stimuleren. Concreet heeft de Bossche VVD deze plannen:

 • Er moeten voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s komen, zodat meer mensen hier gebruik van kunnen maken.
 • Er moeten voldoende speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto’s komen.
 • Leningen voor verduurzaming van particuliere huizen vanuit de gemeente.

Lage lasten voor Bosschenaren

stadhuis
Foto: Bezoek Den Bosch

Als het aan de VVD ligt, is en blijft Den Bosch een goedkope gemeente. Inwoners van Nuland en Vinkel die ná de herindeling de heffingen van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch op de mat kregen, waren verbaasd dat ze zoveel minder hoefden te betalen én meer service kregen voor minder lasten. Dat wil de VVD vast houden, ze staan voor een verlaging van de gemeentelijke lasten.

Kiezen of je met de auto, fiets of het OV gaat

station den-bosch
Foto: Station Den Bosch

De Bossche VVD wil het collectief vervoer voor moeilijk bereikbare gebieden stimuleren, zoals pendelbussen naar wijken, dorpen en ook bedrijventerrein De Brand. Bereikbaarheid is een belangrijk punt op de agenda van de VVD. De VVD’ers willen de stad zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk maken, maar je moet ook makkelijk buiten de stad kunnen komen.

 • Bosschenaren moeten zelf de keuze kunnen maken om met de auto, de fiets of het OV te gaan.
 • Collectief vervoer naar bedrijventerrein De Brand moet mogelijk worden met de hulp van ondernemers. Niet alleen bij De Brand is dit een optie, maar collectief vervoer is voor meerdere gebieden een oplossing. De VVD werkt aan het stimuleren van dit vervoer voor de bereikbaarheid van moeilijke gebieden en doelgroepen.
 • De Bossche VVD wil een pendelbus in het leven roepen die tussen de Maaspoort, Empel en De Groote Wielen naar het station op en neer rijdt – zodat je snel op de trein kunt springen.

Goede betaalbare zorg

Ziekenhuisbed
Foto: ANP

De VVD is een enorme voorstander van innovatieve zorg. Klinkt heel algemeen, maar concreet willen ze onder andere de eenzaamheid onder de ouderen gaan aanpakken, waarbij de Bossche VVD samenwerkt met huisartsen en zorginstellingen zoals bijvoorbeeld Sint Jozefoord: op die manier gaan ze de stad inrichten – met deze mentaliteit en aanpak. Het grootste punt hierin is de preventie, des te eerder je het probleem signaleert – des te makkelijker de oplossing te vinden is. De VVD gaat mensen meenemen in hun eigen oplossing!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶