Zo krijg je altijd korting op je bakkie koffie bij Kiosk en Starbucks

Door indebuurt Den Bosch 12 maart 2018

Elke dag een frappuccino of een macchiato met je eigen naam erop kan flink in de papieren lopen. Wil je weten hoe je onder meer bij Starbucks en ook de Kiosk altijd korting kunt krijgen? Lees dan gauw verder!

Ben jij – net als wij – gek op koffie? Lekker een bakkie in de ochtend, na de lunch en het liefst ook nog even na het eten. Als je al die koffietjes buiten de deur haalt, merk je dat zeker in je portemonnee. Elke cent korting is dus mooi meegenomen. Wij weten hoe je dat kunt fixen: als jij je eigen beker meeneemt naar de Kiosk op het station, krijg je €0,25 korting op een kopje koffie. Bij de Starbucks, waar ze ook hele leuke bekers verkopen, krijg je zelfs €0,30 korting op je rekening. En ja, dat is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens goed voor je portemonnee!

Info

Een ding: de actie bestaat al sinds 2016 dus voor sommige koffielovers zal dit artikel een hoog spuit elf-gehalte hebben. Maar uit een rondvraag van RTL Nieuws blijkt dat heel veel mensen niet op de hoogte zijn. Dus daarom even deze gratis reminder van ons.

Zijn de koffieketens echt zo gul en geven ze daarom de korting? Nee. Kiosk en Starbucks willen vooral het afval van koffiebekers verminderen. Dacht je dat die kartonnen bekertjes recyclebaar zijn? Dan zit je goed mis: dat is vaak niet zo. Er is bijna altijd plastic in verwerkt en dat kan niet van papier gescheiden worden.

Duurder

Wil je ook goedkopere koffie bij de Starbucks? Dan moet je nu snel met je eigen mok langsgaan. Binnenkort zou het zomaar eens kunnen zijn dat je juist meer betaalt als je géén eigen mok bij je hebt. De koffieketen wil de rollen nu namelijk omdraaien: mensen meer laten dokken als ze kiezen voor een papieren bekertje van de zaak. In Londen wordt die nieuwe constructie al getest. Klanten betalen daar de komende tijd vijf cent extra als ze geen eigen beker meenemen. Wat denk jij? Gaat dit werken in Den Bosch?

Zie ook:

drab

5 x hier drink je de lekkerste koffie in Den Bosch

Een lekker bakkie pleur maakt deel uit van onze dagelijkse routine. Het leek ons dan ook een goed id...
Coffeelab

5x wat kun je doen als je gestrand bent op het station van Den Bosch?

Ohjee, blaadjes, brandjes of sneeuw op het spoor en de treinen rijden niet? Gestrand op het station ...