Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Ben leer je alles over wijn: ‘Je hebt er de rest van je leven plezier van’

Aangeboden door Ben’s Favourites Wine & More 8 september 2020

Het ene glas chardonnay is het andere niet. Wie graag op een Bosch terras zit, weet dat maar al te goed. Waar dat door komt? Ben Scheffers legt het je met alle liefde uit. Bij hem kun je cursussen volgen waar je alles leert over wijn. Zo word je bijvoorbeeld wijnkenner in één dag, maar Ben geeft ook uitgebreidere cursussen op maat.

Ben runt nu ruim een jaar zijn wijnwinkel Ben’s Favourites Wine & More in de Verwersstraat. De naam klopt, want het is veel meer dan een wijnwinkel. Zo startte Ben zijn eigen ‘Wine Academy‘, waar hij lesgeeft en met passie vertelt over wijn. “Het past bij de filosofie waarmee ik de winkel ben gestart”, vertelt hij. “Ik merkte dat er een enorme drempel is voor wijn, dat mensen het moeilijk en spannend vinden.” Door zijn cursussen en persoonlijk wijnadvies in de winkel hoopt Ben die drempel te verlagen en mensen net zo enthousiast te maken als hij zelf is.

Geurspektakel

Ben is zelf opgeleid vinoloog en draagt zijn kennis vol enthousiasme over. Wie een cursus van vijf avonden bij hem volgt, wordt daarna beloond met een certificaat. “Het doel is mensen bewust maken van wat ze drinken.” Ben heeft daarvoor een eigen smaakcirkel ontwikkeld, zodat de cursisten geuren en smaken leren herkennen. “Als je met die bewustheid op zaterdag over de Markt loopt, ontstaat plots een waar geurspektakel. Je ruikt ineens stroopwafels, kip, bloemen en vers brood terwijl het je daarvoor nooit opviel.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ben's Favourites Wine & More / Wijncursus Den Bosch
Foto: Ben’s Favourites Wine & More

Beleving

In de uitgebreide cursus ga je diep de materie in. Je krijgt les over druivenrassen en hoe wijn wordt gemaakt, maar ook hoe het zit met bodem en zonrijping. Ben geeft de lessen in kleine groepen, zodat er voor iedereen aandacht is. “Wijn verbindt mensen”, merkt Ben op. “De meeste cursisten geven zich alleen op of met z’n tweeën en kijken eerst de kat uit de boom. Na een ronde proeven, komen de meesten los om hun gedachten te delen. Smaak is persoonlijk, ieder heeft een andere beleving.”

“Het is geen café, maar voor wijnliefhebbers die echt iets willen leren”

Wijn proeven

Tijdens de cursus bij Ben’s Favourites & More wordt veel geproefd, maar het is geen wijnbar om een avond te borrelen. “Daarvoor moet je bij mijn buurman zijn”, vertelt Ben. “De Wine Academy is speciaal voor mensen die serieus hun wijnkennis willen uitbreiden.” Om het voor iedereen toegankelijk te maken, zijn er ook eenmalige cursussen waarbij je al in anderhalf uur wordt omgedoopt tot echte kenner. “Je leert bijvoorbeeld hoe je wijn moet proeven en bepaalde smaken en geuren herkennen, daar heb je de rest van je leven plezier van.”

Wijnadvies

Om de drempel voor wijn nog verder te verlagen, kun je ieder weekend in de winkel komen proeven. Ben geeft persoonlijk wijnadvies en vertelt graag welke smaken goed samengaan. Wil je liever online bestellen? Op de webshop kun je zelf selecteren op land, duivenras of smaakprofiel. Zo kun je gemakkelijk de juiste wijn kiezen voor een romantisch diner of een borrelavond met vrienden. Extra leuk: met de code ‘indebuurt’ krijg je nu tien procent korting op je bestelling! Deze actie loopt tot en met 31 oktober 2020.

Wil jij zelf ook kennismaken met een wijncursus bij Ben’s Favourites Wine & More? Neem dan contact op met Ben via onderstaande knop.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ben’s Favourites Wine & More. Meer over Ben’s Favourites Wine & More ontdekken?

Ben’s Favourites Wine & More

speciaalzaken

Gesloten09:30 - 18:00

Verwersstraat 59, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.