Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor iedereen die Bourgondisch Den Bosch niet kan betalen: BOELGONDISCH

Door Lotte van Rosmalen 7 augustus 2019

Speciaal voor minima die het culinaire Bourgondisch Den Bosch niet kunnen veroorloven, organiseert BOEL een proeverij van vrijdag 13 tot en met 15 september. In het persbericht schrijft Lonneke Voets: “Veel Bossche gezinnen leven op of onder de armoedegrens en voor hen organiseren we BOELGONDISCH.”

Het idee komt van Sylvana De Backer-Leuwol, die van woensdag tot en met zaterdag in de keuken staat bij BOEL. Ze kookt voor mensen met een voedselbeperking. Tijdens het nieuwe evenement BOELGONDISCH maakt ze eerlijke en toegankelijke gerechten voor jong en oud. Ook Kaat en Soraya uit de keuken helpen mee onder het motto: ‘Everyone can eat all’ in plaats van ‘All you can eat’!

Crowdfunding

BOEL Bazaar faciliteert het culinaire evenement maar kan als sociale onderneming niet alles bekostigen. Ze gaan niet officieel crowdfunden, maar vragen gasten om iets meer te betalen voor hun lunch bij BOEL. Ook staat er een spaarpotje voor donaties. Verder zijn ook donaties in de vorm van goederen, zoals verse groenten, fruit, brood, vlees en andere ingrediënten van leveranciers in de stad van harte welkom.

Quiet voor mensen in armoede

BOEL werkt samen met Quiet Community voor mensen armoede. De vrijwilligers bieden onder meer ondersteuning aan initiatieven en ideeën om de gevolgen van armoede voor kinderen te verzachten. Ze helpen BOEL met uitnodigingen en aanmeldingen. Lonneke: “Hopelijk halen we de komende maand genoeg geld en goederen op voor een fantastisch buffet, maar bijvoorbeeld ook voor een optreden en kinderanimatie. Dat zou geweldig zijn!”


Meer over BOEL Bazaar ontdekken?

BOEL Bazaar winkelen

Hinthamereinde 6 – 8, Den Bosch

Bekijk meer:winkelen

Lees ook:

geld-muntjes-vakantie-800x500

Zoveel mensen in Den Bosch hebben geen geld voor vakantie of nieuwe kleding

Hield jij dit jaar een staycation omdat een tropische bestemming er even niet in zat? Je bent niet d...

Dit zijn de rijkste en armste buurten van Den Bosch

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Den Bosch of Bosschenaren gaan. Zo vinden we h...

Deze Bossche toppers zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek: ‘Ik heb eigenlijk watervrees’

Iedereen kent wel iemand in zijn nabije omgeving die te maken krijgt met kanker. Want één op de drie...

adv.