Time for wine! Proef bijzondere oranje wijnen tijdens deze wijnproeverij

Aangeboden door Pollevie 28 oktober 2018

Pollevie in het Paleiskwartier zorgt zondag 4 november voor een verrassende wijnproeverij in samenwerking met The Orange Wine Club. Tijdens deze fijne proeverij komen ‘nieuwe’ wijnen aan bod die eigenlijk nog ouder zijn dan de weg naar Rome en dus perfect op smaak. Helemaal leuk: de wijnmakers zullen zélf bij dit event aanwezig zijn! Kortom: It’s wine o’clock.

Oranje boven

De Orange Wines die je tijdens de wijnproeverij kunt proeven en door de wijnmakers zelf worden toegelicht zijn niet wit, rood of rosé, maar amber of oranje. Waarschijnlijk werden er 8000 jaar geleden al oranje wijnen gemaakt door een bijzonder proces, dat zelfs de oudste wijnmakers op aarde kennen. Deze wijnmakers leefden in het meest oostelijke gebied rond de Middellandse Zee en maakten wijn in grote stenen kruiken waarbij de witte druiven in hun geheel (met schil en al) werden gebruikt.

(tekst loopt door onder de foto)

Josko_Rencel
Josko Rencel | Foto: Pollevie

Het proces

De wijnmakers uit landen van deze regio, denk aan: Slovenië, Kroatië en Georgië en aangrenzende streken in Oostenrijk en Italië, zijn hun wijnen altijd zo blijven maken. De schil, de pitjes en de takjes blijven enkele dagen of zelfs weken bij het sap van de witte druiven en geven dan een oranje tint en vele uitgesproken aroma’s en smaken af. Hoe leuk: een aantal van deze wijnmakers zijn zelf ook aanwezig tijdens de wijnproeverij om deze bijzondere wijnen toe te lichten! 

Krijg korting op deze wijnproeverij

Zondag 4 november schuif je van 15.00 tot 18.00 uur aan bij Pollevie. De kosten van deze wijnproeverij zijn €10,- als je je nu inschrijft of belt naar 073-5184646 en €15,- zonder voorinschrijving. Pak die korting! Bekijk de aanbieding hieronder:

Pollevie
Topper

€5,- korting op een wijnproeverij bij Pollevie

Pollevie
- Geldig t/m 04 nov 2018

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pollevie Meer over Pollevie ontdekken?

Pollevie restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 00:00

Hofvijver 2b, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.