Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sushiboot eten bij The Stamp: ‘Wij experimenteren met spannende gerechten’

Aangeboden door Hotel The Stamp 4 augustus 2020

Sushifans kunnen op veel plekken in Den Bosch terecht, maar nergens wordt het gerecht zo bijzonder gemaakt als bij The Stamp in de Karrenstraat. Wij mochten het proeven. Geloof ons maar, dit wil je een keer proberen! Ook kun je hier terecht voor hotstone beef, surf & turf en authentieke Thaise gerechten.

Wij van indebuurt maken veel leuke dingen mee: we spotten nieuwe winkels, testen koffie en… eten af en toe een hapje bij Bossche restaurants. Dit keer gingen we langs bij The Stamp in de Karrenstraat!

Als je binnenstapt bij The Stamp, waan je je direct in een paleis. Overal hangen kroonluchters en zie je chique houten trappen, meubels zijn bekleed met velours en de muren zijn aangekleed met prachtige decoraties. Onze mond valt open.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Duo sushichefs

Voordat we ons tegoed doen aan een boot vol verse vis, nemen we een kijkje in de keuken. Restaurantmanager Roy van den Braak (33) vertelt dat de sushi enkel op bestelling wordt gerold. “Alle ingrediënten zijn daardoor supervers als het wordt geserveerd.” In de keuken werkt een vrolijk duo van twee Aziatische sushichefs. Achter de schermen zien we hoe de chefs met souplesse rijst kneden en hun vingers vliegensvlug ieder hapje rollen tot een perfect plaatje.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Sushiboot

Wow! Dat is het eerste wat er door ons hoofd gaat als het hoofdgerecht wordt geserveerd. Op het eerste gezicht zijn we overweldigd door het formaat van de boot, die nog net op onze tafel past. De sushiboot ziet er feestelijk uit, waardoor het bijna voelt als een verjaardagsfeestje. Dat past goed bij het formaat, want hier zou een heel partijtje van kunnen eten! Je kunt overigens ook een sushiboot voor één persoon bestellen en die delen met je gezelschap. Een slim idee als je een kleine eter bent of als je alles wil proeven op de kaart. Zo kun je er nog wat andere gerechtjes bij bestellen.

Rainbow rol

De twee sushichefs hebben de boot duidelijk met zorg en aandacht gevuld. Tientallen verschillende sushi’s liggen netjes in rijtjes en op speelse wijze op een houten boot gepresenteerd. Het is een kleurenpalet aan vis, groente, kip en garnalen. Wij mochten alles proeven en kunnen je vast verklappen: ieder hapje is als een paradijsje in je mond. Onze persoonlijke favoriet? Sushi met pikante kip en de rainbow rol met avocado en zalm.

Er is een overvloed aan keuze en iedere sushi ziet eruit als een klein kunstwerkje. Op de sushiboot ligt een mango wasabi rol, sashimi, kip met pittig sausje, rainbowrol, surf & turf rol, gunkan met krab en nog veel meer.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Wijntje erbij?

Om het diner compleet te maken, wordt ons een glaasje wijn aanbevolen die goed matcht met de sushi. Cecilia Beretta Custoza van Castelnuovo uit Italië. Een zachte, witte wijn die niet te vet is. Aangezien je bij sushi stiekem veel rijst eet, raden wij je aan om er iets lichts bij te drinken. Overigens is een glaasje water bij de hand ook slim. De pittige kip was namelijk ook écht pittig en ook als je niet zo’n wasabiheld bent, is water een goede toevoeging aan je dinertafel.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Boten zalm en tonijn

Het idee van een sushi boot leidt terug naar de oorsprong van sushi vertelt Roy. “Wist je dat het idee van zalmsushi niet uit Japan komt? Het waren de Noren die met boten vol zalm naar Japan voeren om het daar te verkopen.” En ook achter tonijnsushi zit een bijzonder verhaal. “De vis kan tot wel 2,5 meter groeien. Om tonijn door te kunnen snijden, heb je twee sterke mannen en een heel groot mes nodig.En nog belangrijker: om een grote vis te vangen, heb je een grote boot nodig”, vertelt Roy met een lach.

Experimenteren

Bij The Stamp wordt in de keuken regelmatig geëxperimenteerd met nieuwe gerechten. “Eén van onze koks heeft ervaring opgedaan bij een authentieke Thaise chef. De gerechten die hij volgens de Thaise chef het beste kon maken staan nu op de kaart”, zegt Roy. Bij The Stamp eet je een klassieke carpaccio, maar ook een spannende ‘Hotstone Beef’. “Dat is je eigen barbecue op tafel.” Ook bedenken de koks en Roy hoe ze goede gerechten kunnen verbeteren, zoals de sushi boot serveren op droogijs.

Wil je de sushiboot van The Stamp ook eens proberen? Je kunt een boot voor jezelf bestellen, of de deluxe versie om samen te delen. Reserveren kan hier!

Ook leuk:

Eten (en slapen) bij… hotel The Stamp: ‘Hier hangen meer dan tweehonderd kroonluchters’

Brrr... Het is herfst en de wintermaanden staan op de stoep. Wat waren wij blij met het aanbod om ee...

[VIDEO] Hotel The Stamp is geopend op de Karrenstraat en dat ziet er zo uit

Sinds kort is Hotel The Stamp geopend op de Karrenstraat. En wauw: wat is dit een uniek hotel! Ook a...
de postzegel den bosch

Historisch erfgoed! Zo veranderde hotel De Postzegel in The Stamp

Sinds kort is hotel The Stamp open en wauw, wat is het een plaatje. De eigenaren hebben er alles aan...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hotel The Stamp. Meer over Hotel The Stamp ontdekken?

Hotel The Stamp

overnachten

Karrenstraat 77 , 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:overnachten

adv.