Sterrenchef Soenil Bahadoer kookt in pop-up restaurant GAST in de Mariakapel

Door Marloes van Vliet 11 februari 2018

GAST is een gloednieuw pop-up restaurant in de Mariakapel in Den Bosch, waar de meest toonaangevende Brabantse chefs, verenigd in Noord-Brabant Culinair (NBC), dit jaar de sterren van de hemel gaan koken. Op 16 februari vindt het allereerste pop-up evenement in GAST plaats: Soenil loves Vincent.

Twee Michelinsterrenchef Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen is de eerste chef die pop-upt in GAST. Dat doet hij met een speciaal thema: Soenil loves Vincent. Twee meesters uit Nuenen die allebei mensen weten te raken met hun werk en die allebei vol passie, strijd, toewijding en volharding hun roeping hebben gevolgd.

Koken zoals Van Gogh schilderde

Tijdens Soenil loves Vincent staat dit thema centraal. Zowel in de gerechten die Soenil Bahadoer serveert als in de look and feel van de prachtige Mariakapel op het voormalige GZG-terrein. Deze kapel is omgebouwd tot een sfeervol restaurant waarbij chefs koken op de plek van het altaar (wauw!).

Soenil Bahadoer: “Koken op het altaar van een voormalige kerk, dat moet een speciaal gevoel geven. Binnenkort ga ik het ervaren in het gloednieuwe pop-up restaurant GAST. In een oude kerk dus. Een bijzondere locatie, een bijzonder evenement. Ik ga koken zoals Vincent van Gogh schilderde, wat een uitdaging. Ik beloof in elk geval gerechten waar de smaak vanaf spat. Ik heb er zin in!”

Wil jij deze smaaksensatie zelf proeven? Dat kan! Voor de lunch op 18 februari zijn er nog wat plekjes beschikbaar, bekijk hier hoe je kunt reserveren.

adv.