Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh nee! Nancy van Chocolata stopt na tien jaar met haar boetiek

Door Lotte van Rosmalen 19 juli 2019
Wat jammer! We lezen op het BD dat bij Chocolata, de kleine chocoladeboetiek Achter het Stadhuis, een ‘Te huur’-bord aan het raam is gehangen. Eigenaresse Nancy Wysmantel stopt met haar winkel en hoopt dat een andere chocoladeliefhebber de zaak over wil nemen.

Nancy is tien jaar geleden begonnen en inmiddels is haar winkel een begrip in Den Bosch. We spraken haar twee jaar geleden over haar boetiek. Ze is opgeleid op een ware Chocolate Academy. Daar spijkerde Nancy niet alleen haar kennis over chocoladesoorten bij, maar ze leerde ook alles over de bereidingswijzen en de oorsprong van chocolade.

Op sociale media schrijft ze nu: ‘Wat is het snel gegaan. Time flies when you’re having fun! Toch heeft deze rups zich ontpopt tot een vlinder en is het tijd om te gaan fladderen, om verder te gaan. Wat weet ik nog niet precies, maar ik ben ervan overtuigd dat er weer mooie dingen op m’n pad komen.’

Boodschappen bij speciaalzaken

Als je bij Chocolata naar binnenloopt, vind je veel Vlaamse chocolade. Nancy komt oorspronkelijk uit België. Ze geeft aan dat mensen daar eerder hun boodschappen bij speciaalzaken kopen. “Brood wordt bij de bakker gekocht, vis bij de visboer, vlees bij de slager en ga zo maar door. In Nederland is het gebruikelijker om alle boodschappen in één keer in de supermarkt aan te schaffen. Nu merk je dat er toch wel een verschuiving plaatsvindt waarbij men luxe artikelen vaker bij speciaalzaken kopen, zo ook chocolade. In Den Bosch is dat tegenwoordig wel wat meer het geval merk ik zelf, daar word ik natuurlijk blij van!”

Persoonlijke ontwikkeling

Aan het BD vertelt Nancy dat ze stopt vanwege haar persoonlijke ontwikkeling: “Ik wil mij graag nog verder ontwikkelen, maar ik doe de zaak alleen. Ik merk dat het dan lastig is de volgende stap te maken. Wat ik precies ga doen, dat weet ik zelf echter ook nog niet.” Ze merkt dat veel mensen het jammer vinden: “Ze zeggen dat ik toch een gezicht van de stad ben. Dat vind ik mooi om te horen!”

De precieze einddatum is nog niet bekend.


Meer over Chocolata ontdekken?

Chocolata speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:00

Achter Het Stadhuis 20, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Chocoholics opgelet! 5 x plekken vol chocola in Den Bosch

‘Chocola stelt geen lastige vragen, chocola begrijpt je gewoon.’ En daarom is het heel belangrijk om...
Nancy van Chocolata

Neem het ervan vandaag: het is Internationale Chocolade Dag 🍫

Wát een fijne dag is het vandaag: het bestaan van chocolade wordt uitbundig gevierd! Daarom zijn we ...

adv.