Mees werkt bij het leukste restaurant in het centrum: ‘Het gaat hier echt om de beleving’

Aangeboden door FF Swanjéé 6 februari 2019

Ben je op zoek naar een nieuwe, uitdagende droomjob? Stop dan met zoeken: wij hebben namelijk een fantastische plek gevonden om je geld te verdienen! Het leuke: je kunt er lekker op je fietsje naartoe, werkt middenin het centrum en doet dat ook nog eens in een superleuk team. En dat is écht zo! Mees Schoeber (23) vertelt ons waarom werken bij restaurant FF Swanjéé een hele beleving is. 

“Het is een heel dynamisch bedrijf met een breed concept. Ook is het hier altijd druk; het leuke is dat de gasten heel divers zijn. De een komt privé, de ander eet zakelijk. Elke dag is anders”, begint Mees. “En wat ik juist heel leuk vind, is de tafelbereiding die we hebben. Dat maakt elke avond zo divers en anders. Je hebt altijd een ander taakje; de ene keer maak je sauzen aan tafel, de andere keer loop je een wijk, dan doe je weer de bestellingen of adviseer je lekkere wijntjes aan tafel.”

‘De fooi is erg aantrekkelijk’

Die tafelbereiding maakt de job van Mees lekker divers. Maar er is nog veel meer waardoor hij helemaal in z’n nopjes is bij FF Swanjéé. “We hebben een prachtige cocktailkaart en geregeld doen we een ‘proef de kaart’ met het personeel. We eten dan gerechtjes met bijpassende wijnen om zo te kijken wat de beste combinatie is. Verder gaan we graag met z’n allen op stap”, zegt Mees. Hij lacht erbij en benadrukt dat dat toch wel gewaardeerd wordt.

(tekst loopt door onder foto)

ff-swanjee
Foto: Facebookpagina FF Swanjéé

Je leert er álles

Mees loopt nu dik twee jaar rond bij FF Swanjéé. Grappig detail: hij kwam vrij blanco in de horeca terecht, maar straalt een hoop ervaring uit. “Dat komt echt door hier. Ik ben van mening dat de kneepjes van het vak in je zit of niet, maar je ontwikkelt je hier zo goed. Je krijgt zoveel kansen bij FF Swanjéé om te leren, bijvoorbeeld over de verschillende stukken vlees, de bereidingswijzen van gerechten of over de meer dan 85 wijnen die we schenken.”

Input wordt gewaardeerd

“Mijn kennis over wijn, eten en gin tonics is echt geëxplodeerd”, voegt Mees er lachend aan toe. “Ook wordt input van het personeel op prijs gesteld. Een paar weken geleden hadden we een vergadering. Daar kwam uit dat het ons schitterend leek om iets met chocoladetabletten aan tafel te doen. Nou, twee weken later serveerden we al bonbons! We staan nu met een mooi doosje aan tafel en mensen kunnen hun eigen bonbon kiezen. Er wordt naar je geluisterd, dat is tof.”

(tekst loopt door onder foto)

De bonbons. Foto: FF Swanjéé

‘Ik voel een bepaalde trots dat ik hier werk’

Ben jij een echte horecatijger en bezorg je de gasten graag een onvergetelijke avond? En zoek je net dat beetje extra? Dan kun je zo aan de slag bij FF Swanjéé. “Ik raad iedereen aan om hier te werken. We zijn één van de weinige horecazaken waar je niet ‘gewoon’ in de bediening staat. Die tafelbereiding is uniek en je werkt hier op niveau in de horeca. Als ik aan mensen vertel dat ik bij FF Swanjéé werk, is de eerste reactie vaak: ‘toe maar, werk je daar’. Ik voel een bepaalde trots dat ik hier werk. We zijn niet zomaar een restaurant in de Hinthammerstraat; we stralen een bepaalde klasse en succes uit.”

Werken bij FF Swanjéé

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Mees? En wil je net als hij een diverse job? Word dan zijn collega! Je kunt al snel beginnen bij FF Swanjéé. Check hier de vacature:

ff-swanjee
Topper

Medewerker bediening

FF Swanjéé
Fulltime_parttime - Geplaatst op 06 feb 2019

Lees ook:

ober mees

Ober Mees: ‘Voordat ik bij FF Swanjéé werkte ben ik er een keer uit eten geweest met een foute date’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en j...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door FF Swanjéé Meer over FF Swanjéé ontdekken?

FF Swanjéé restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:00

Hinthamerstraat 76-78, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.