Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: frituurvet door je gootsteen wegspoelen?

Door Marèl Holtermans 17 juli 2019

Regels zijn er genoeg, maar best vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag frituurvet in het riool?

Je kent het wel: feestje, lekker bittergarnituurtje in de (frituur)pan en happen maar. Maar ja, als het feestje is afgelopen en je de dag erna nog een patatje hebt gefrituurd; waar laat je dan je gebruikte frituurvet? In het riool?

Frituuvet in riool

Nee, dat mag dus niet. Gebruikt (frituur)vet hoort niet in het riool thuis, dit zorgt namelijk voor verstoppingen. Het gaat misschien lekker makkelijk door de toiletpot, maar het stolt heel snel zodra het in de riolering terecht komt. Dit kan dan weer tot problemen leiden met de afvoer van afvalwater vanuit jouw woning en die van je buren. Gevolgen: de gootsteen spoelt niet door, het toilet stroomt over… Dat wil je niet! Klik hier voor veel meer info over het riool, het oplossen van problemen en wat er wel en niet doorgespoeld mag worden.

Frituurvet? Recycle het!

Als vereniging of bedrijf kun je trouwens extra geld verdienen door mee te helpen aan een beter milieu! Word inzamelpunt voor gebruikt frituurvet en bakolie: meedoen is makkelijk en levert dus nog geld op ook. Meer info en aanmelden op www.frituurvetrecyclehet.nl.

Lees ook:

hond zwemmen den bosch

MAG DAT: je hond laten zwemmen in de Zuiderplas of andere Bossche wateren?

Niet alleen wijzelf hadden het aardig zwaar met de hoge temperaturen, ook onze viervoeters konden we...
dronken fietsen

MAG DAT: fietsen door Den Bosch als je alcohol hebt gedronken?

Hoppa! Je gaat weer naar huis na een fijne stapavond en rijdt op je fiets naar huis. Natuurlijk heb ...
tent park

MAG DAT: een tentje opzetten in een park in Den Bosch?

Regels zijn er genoeg, maar best vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat wel of niet mag. Daarom vr...

adv.