Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: een alcoholvrij biertje kopen na 20.00 uur?

Door Marèl Holtermans 30 oktober 2020

Je komt thuis na een lange dag werken en je enige wens is om op de bank te ploffen met een biertje. Een kijkje in de koelkast leidt tot de volgende conclusie: alles is op. Even naar de supermarkt voor wat pilsjes kan momenteel niet na 20.00 uur. Maar, een alcoholvrij biertje is ook lekker, toch? Wij zochten uit hoe dat precies werkt in de Bossche supermarkten. 

Premier Rutte kondigde tijdens de persconferentie van 13 oktober aan dat het kopen van alcohol tussen 20.00 en 7.00 uur vanaf dat moment niet meer mogelijk was. Inmiddels zijn we twee weken verder en de Bossche supermarkten zijn nog steeds actief bezig met het handhaven van deze nieuwe regel. Zo is de drankafdeling bij Jumbo Paleiskwartier na 20.00 uur afgezet met linten. Daarnaast staat bij de ingang meteen een bord met de regels. “Hoe mensen reageren? Eigenlijk heel begripvol”, vertelt een medewerker.

Alcoholvrij bier kopen

Maar mag je dan nog een alcoholvrij biertje kopen na 20.00 uur? Over het algemeen wel. Wel vertellen de medewerkers van Jumbo Paleiskwartier, Albert Heijn en Lidl dat je het personeel even moet vragen om het te pakken. Let op: supermarkten mogen het alsnog weigeren.

Van tevoren checken

Kortom: het ligt er een beetje aan naar welke supermarkt je gaat na achten. Misschien kun je het beste gewoon voor 20.00 uur je (al dan niet alcoholvrije) drank inslaan. Of je pleegt voor de zekerheid een belletje naar de desbetreffende winkel. Kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Lees ook:

moord en doodslag autovandalisme

Zoveel meldingen van alcohol- en drugsoverlast waren er vorig jaar in Den Bosch

De politie kreeg afgelopen jaar steeds meer meldingen van alcohol- en drugsoverlast. In 2019 waren d...
dronken fietsen

MAG DAT: fietsen door Den Bosch als je alcohol hebt gedronken?

Hoppa! Je gaat weer naar huis na een fijne stapavond en rijdt op je fiets naar huis. Natuurlijk heb ...
vrouw-met-bier-onderweg-800x500

MAG DAT: alcohol op straat drinken – dit zijn de regels

Vlak voordat je de kroeg induikt, snel nog even je biertje leegdrinken. Een welbekend BVO’tje (biert...

Meer over

Eten & drinken

adv.