Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horecaondernemers Kim en Steef: ‘We rijden nu zelf rond om eten te bezorgen’

Aangeboden door FF Swanjéé 27 maart 2020

“We proberen er een positieve draai aan te geven”, zegt Steef Spanjer aan de telefoon. Hij is op weg naar FF Swanjéé, het restaurant in de Hinthamerstraat dat hij samen met zijn zus Kim runt. Door de coronacrisis is hun zaak tot zeker 6 april dicht. Voor buurman PUIK Bistrotheek, ook in handen van broer en zus Spanjer, geldt hetzelfde. “Het is heel bizar dat we dit meemaken.”

Eigenlijk zagen Steef en Kim al wel aankomen dat ze dicht moesten, maar toch kwam het besluit van de overheid hard binnen. “Je bent in shock als je hoort dat je direct dicht moet”, blikt Steef terug. “We hebben veertig man personeel in dienst, daar maak je je zorgen over. We zochten naar oplossingen. ‘Wat kun je?’, is de vraag die meteen in ons opkwam.”

Andere manier van werken

In navolging van meerdere horecazaken besloten Kim en Steef om een afhaal- en bezorgservice te starten. “Daar zijn we vorige week dinsdag [17 maart, red.] mee begonnen. Het kwam moeizaam op gang, maar woensdag werd het al drukker. Vanaf donderdag begon het echt goed te lopen. Het weekend was zelfs extreem druk. Dat is natuurlijk hartstikke mooi”, zegt Steef, die benadrukt dat het wel even wennen was. “Je moet je routing vinden, je manier van werken wordt anders. Dat geldt overigens voor heel het personeel.”

Tekst loopt door onder foto. 

Eten bij FF Swanjéé. Foto: indebuurt Den Bosch

Leuke reacties

Vanuit de keuken van FF Swanjéé worden dagelijks verse maaltijden bereid. “Daarna brengen we het naar de mensen thuis. Kim en ik rijden zelf ook rond om te bezorgen en zien dat veel vaste gaste bestellen. Dat is erg fijn. We krijgen positieve reacties; mensen bestellen ook om de lokale ondernemer te steunen. Dat doet ons erg goed.”

Reuring in de zaak

Kim en Steef houden de ontwikkelingen goed in de gaten. Komende week wordt duidelijk of de horeca na 6 april weer open mag of dat de verplichte sluiting wordt verlengd. “Het is erg spannend. Wat als we tot 1 juni dicht moeten? Het is echt een bizarre situatie waar we inzitten, daar kan iedere ondernemer over meepraten. We maken ons erg zorgen over de gezondheid van onze medewerkers en gasten, en wensen iedereen een veilige en gezonde tijd toe.” Toch houden broer en zus de moed erin. “Ik ben blij dat we zijn begonnen met bezorgen, dat zorgt voor wat reuring in de zaak. Personeel kan nu bezig blijven, ook al maken de mensen minder uren.”

“We kunnen altijd nog als postbode aan de slag”

Wat ondanks de coronacrisis gewoon blijft doorgaan, is het creatieve proces. “De menukaart wordt regelmatig aangepast met wisselende gerechten. Dat houdt het voor ons en de gasten leuk. We blijven lekker creatief bezig.” Op de voorgrond wordt ook hard doorgewerkt: als FF Swanjéé straks weer opengaat, blinkt de zaak als nooit te voren. “We hebben alle tijd voor schoonmaakwerkzaamheden. De schilder is ook al langs geweest en veel dingen worden hersteld. De zaak ziet er straks weer tiptop uit. We geven het een positieve draai, meer kunnen we niet doen.” Steef lachend: “Door het bezorgen leer je adressen kennen, dus we kunnen altijd nog als postbode aan de slag.”

FF Swanjéé bezorgt zeven dagen in de week tussen 17.00 en 21.00 uur. Je kunt telefonisch bestellen vanaf 14.00 uur via 073-6147832. Tip: je krijgt nu 20% korting op alle wijnen.

Menukaart FF Swanjéé.

Lees ook:

Bosch’ mysterie: dit is waar de naam van restaurant FF Swanjéé vandaan komt

In de rubriek Bosch’ mysterie behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Deze ...
maatregel coronavirus corona den bosch

Coronavirus in Den Bosch: alle ontwikkelingen op een rij

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen, voor alle Bosschenaren. In dit verzamelartikel...
re-book huurprijzen

Dicht tot 1 juni: zo zit het met de Bossche scholen, horeca, kappers en sportverenigingen

De overheid kwam deze week met nieuwe maatregelen: alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden t...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door FF Swanjéé. Meer over FF Swanjéé ontdekken?

FF Swanjéé restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 22:00

Hinthamerstraat 76-78, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.