Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Bosch is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Marèl Holtermans 14 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak in de Ridderstraat, even langs het gloednieuwe restaurant in de Kruisstraat: kan je alle hotspots in Den Bosch stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Den Bosch

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Den Bosch? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Den Bosch vierhonderd horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 454, een groei van 13%. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch vinden, is Den Bosch niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

Taste XL getipt

Dit zijn de beste restaurants van Den Bosch volgens de GaultMillau 2020

Feest bij acht restaurants in Den Bosch! Ze mogen de champagne inschenken, want deze culinaire toppe...

Leuk volgens local Lauren: ‘Bij dit restaurant eet je lekkere taco’s!’

Leuke plekjes, die zijn er genoeg in de stad. Maar als je de bomen door het bos... eh, leuke plekjes...

Leuk volgens local Lilia: ‘Mijn overgrootouder hielp mee met de restauratie aan de Sint-Jan’

Wat willen we? Leuke plekjes kennen! Hoe doen we dat? Door het aan een local te vragen! Wekelijks st...

adv.