Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annabel van ’t Bosschenaartje: ‘Ik verkoop nu geen biertje maar een krukje’

Door Liselot de Bruijn 30 oktober 2020

Annabel Gerrard (49) tapt al jaren met liefde en plezier biertjes voor haar gasten. Zowel toeristen als een groep vaste gasten weten haar te vinden voor een gezellige borrel. Maar nu even niet. Het bruin café ontpopte een week geleden tot woonwinkel met spotprijzen

“Ik hou van de uitstraling van ’t Bosschenaartje als bruin cafeetje. Het is écht oud en bestaat al meer dan vijftig jaar.” Annabel wilde altijd al een eigen bruin café hebben. Toen ze het stokje drie jaar geleden van de vorige eigenaar overnam, besloot ze er helemaal niets aan te veranderen. “Ik wil het juist houden hoe het is.”

Lage prijzen

De woonwinkel is dan ook een tijdelijke oplossing. “Het idee had ik al tijdens de eerste lockdown, maar is er toen niet van gekomen. Mijn partner werkt in de meubelbranche, waardoor ik de meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen kan aanbieden.” Bij ’t Bosschenaartje koop je tafels en eetkamerstoelen, maar ook schoencadeautjes voor een euro. “Ik verkoop nu geen biertje, maar een krukje.”

In je huiskamer

In het bruin café voelen veel gasten voelen zich direct thuis, vertelt Annabel. “We willen graag een huiskamergevoel overbrengen.” Dat doet ze tegenwoordig met spullen die je echt in je huiskamer kunt zetten, maar normaal gesproken komen de gasten langs voor een drankje. “Er hangt een gemoedelijke sfeer waarin vaste gasten babbelen met de toeristen. Dat komt ook doordat wij een klein terras hebben. Ga je op een groot terras zitten, dan zeg je misschien je naaste buren gedag, maar dat was het dan. Onze gasten raken met elkaar in gesprek.”

“Op zondag komen ze afscheid nemen en vertrekken dan weer naar Zwolle, Amsterdam, of waar dan ook.”

Bossche gastvrijheid

Annabel en haar vaste gasten laten de toeristen voelen wat Bossche gastvriendelijkheid is. Dat wordt gewaardeerd: “Soms komen weekendtoeristen op vrijdag een borrel drinken. Ze vinden het hier dan zo gezellig dat ze op zaterdag weer langskomen. Op zondag komen ze soms zelfs afscheid nemen en vertrekken dan weer naar Zwolle, Amsterdam, of waar dan ook.”

Harde kern

Vooral de vaste gasten missen de gezelligheid bij ’t Bosschenaartje in deze tijd. “Sommigen komen al jaren, dat is wel even wennen om ze nu niet te zien.” Sinds Annabel het café tijdelijk heeft omgedoopt tot woonwinkel, komen de vaste gasten soms toch even langs. “Ze komen bijvoorbeeld een kussentje kopen en vragen of het goed gaat. Ze zijn begaan met de zaak.” Op de laatste woensdag dat het café open was, schonk Annabel een laatste borrel voor haar gasten. “De mensen van de harde kern kwamen langs om een biertje te drinken om afscheid te nemen.”

Weer kroeg

Overleven als ondernemer vergt veel creativiteit. Annabels woonwinkel blijft open tot ze weer biertjes mag tappen. “Ik verwacht dat het nog wel even kan duren.” De huidige oplossing biedt mogelijkheden voor Annabel en haar personeel. “Het is beter dan de deur op slot. We zijn nu zeven dagen per week open als winkel. We zijn blij dat we iets kunnen doen, maar zodra het kan zijn we weer een kroeg.”


Meer over Café ’t Bosschenaartje ontdekken?

Café ’t Bosschenaartje cafés

Gesloten10:00 - 22:00

Krullartstraat 4-6, Den Bosch

Bekijk meer:cafés

Meer lezen:

Lokale horeca nu bij je thuis: 5 x bezorgdiensten in Den Bosch

Pijnlijk maar begrijpelijk: de horeca is tijdelijk dicht. Hoe je de lokale horeca toch steunt? Door ...
living home interiors

9 x woonspeciaalzaken in het centrum van Den Bosch

Is jouw huis toe aan een oppimpbeurt? Geef er een hippe draai aan met een vintage eyecatcher of ga v...

Binnenkijken in de surfersbus van Viola & Bas: ‘We hebben 2 weken op het strand gewoond’

"Het is ons huisje op wielen." De gekleurde camperbus is van Viola en Bas Jurres. Momenteel siert he...

adv.