Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winnen! We verloten kaarten voor het Textiel Plus Festival in de Brabanthallen

Aangeboden door Textiel Plus Festival 29 oktober 2019

Goed nieuws voor iedereen die van handwerk en textiel houdt: het Textiel Plus Festival komt naar Den Bosch! De Brabanthallen staat van donderdag 14 november tot en met zaterdag 16 november volledig in het teken van textiel en kunst. En jij kunt misschien wel gratis naar het festival, want we verloten 5 x 2 kaarten. Om je alvast lekker te maken, zetten we alles dat je moet weten over het festival op een rij.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Duizenden materialen

textiel plus festival
De Arts&Crafts markt. Foto: Arts&Crafts

De naam zegt het al: tijdens Textiel Plus Festival draait het om textiel. In de Brabanthallen verkopen meer dan honderd standhouders materialen voor breien, haken, quilten, patchwork, vilten, naaien, borduren, spinnen, weven en zelfmaakmode. Bezoek ook zeker even de Arts & Craftsmarkt, waar je handgemaakte, geverfde en ambachtelijk vervaardigde materialen, kleding, sieraden, accessoires en kunst shopt. Wedden dat je hier aan je trekken komt? 

Exposities

Foto: Anneliet van Beelen

Je kunt na het winkelen nog urenlang ronddwalen op de grote textielkunsttentoonstelling. Meer dan vijftig kunstenaars (zowel professioneel als amateur) hebben gebruikgemaakt van quilten, vilten, weven, breien en borduren om een boodschap over te brengen. Dit kan hun persoonlijke boodschap zijn of een maatschappelijk thema. Zeker de moeite om te bezoeken! 

Je mag ook zelf aan de slag

Foto: Textiel Plus Festival

Misschien ben jij wel net zo’n geweldige kunstenaar… Laat het vooral zien! Er zijn workshops en demonstraties. Je mag bijvoorbeeld een decoratie van vilt of borduurwerk maken. Ook kun je alles leren over de nieuwste technieken en de trends en ontwikkelingen op handwerkgebied. 

Lezingen

Foto: Textiel Plus Festival

Ben je benieuwd hoe grootheden als Mirjam Pet-Jacobs en Olga Prins Lukowski te werk gaan? Luister dan naar hun lezing, waarin ze je alles vertellen over hun werk. Ze nemen je mee naar hun leven en leren je hoe je out-of-the-box denkt: wanneer spreek je van een echt kunstwerk en wanneer niet? De antwoorden hoor je tijdens het festival!

Modeshows

Ontwerper: Rachel van der Weerd, Atelier Het Kleine Huis

Kijk niet vreemd op als je tijdens het winkelen opeens een hoop modellen ziet rondlopen. De modellen van Atelierzaken, Atelier Het Kleine Huis en ROC Tilburg lopen met prachtige eigengemaakte creaties langs. Zo wordt de beleving van het Textiel Plus Festival nóg beter!

Praktische info over het Textiel Plus Festival

Brabanthallen eurovisie gemeente den bosch songfestival brabant songfestivallocatie
Foto: ANP

En, ben jij overtuigd? Om het je een stuk makkelijker te maken, zetten we alle praktische info even op een rijtje:

  • Datum: Donderdag 14 november tot en met zaterdag 16 november;
  • Locatie: Brabanthallen (Hal 7);
  • Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur;
  • Tickets: Online tickets: dagkaart €9,- of passe-partout €17,-. Kaarten bij de kassa kosten per dag €10,50 (volwassenen) of €9,50 (65+). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen; 
  • Parkeren: €8,- per dag. Tickets zijn verkrijgbaar bij de parkeerautomaten van de Brabanthallen. 
  • Organisatie: Terwisse Producties (Nijmegen)


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Textiel Plus Festival. Meer over Textiel Plus Festival ontdekken?

Textiel Plus Festival vrijetijd en uitgaan

Diezekade 2, Den Bosch

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.