Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien: tentoonstelling met levensgrote hazen en konijnen

Aangeboden door Het Noordbrabants Museum 17 september 2020

Ben jij een kunstliefhebber? Dan hebben wij een tip voor je. In Het Noordbrabants Museum is het werk te bewonderen van Chinese kunstenaar Shao Fan. Een primeur, want zijn werk is nooit eerder in een solotentoonstelling in Nederland getoond.

Shao Fan (56) maakt levensgrote portretten van dieren, in het bijzonder van de haas en het konijn. ‘Between Truth and Illusion‘ is de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van deze hedendaagse kunstenaar. Al ruim tien jaar wordt zijn werk wereldwijd geëxposeerd, waaronder in het Metropolitan Museum of Art in New York. Shao Fan is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. In zijn werk combineert hij schilderkunst, tekenkunst en design met een focus op de Chinese cultuur.

Lang leve de haas en het konijn

Shao Fan ziet het konijn en de haas als voorbeeld voor een kruising tussen mens en dier. Het konijn en de haas komen veel voor bij de traditionele Chinese kunst. Tussen de twee diersoorten wordt in China vaak geen onderscheid gemaakt. Ook Shao Fan koos voor het konijn en de haas in zijn kunstwerken. Hij slaat een brug naar het taoisme; een filosofie gericht op de natuur. In de taoïstische traditie worden het konijn en de haas geassocieerd met onsterfelijkheid en een lang leven.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Wany Yu. Met dank aan de kunstenaar en Galerie Urs Meile
Shao Fan (Beijing) Portrait, 2013. Private Collection, Switzerland

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is aangepast aan de actuele maatregelen. Het aantal bezoekers in het museum is beperkt. Wil je zeker weten dat je de konijnen kunt bewonderen? Dan is het verstandig vooraf een ticket met tijdslot te reserveren. Tijdens openingstijden wordt het museum extra gereinigd. Daarnaast zijn er diverse desinfectiezuilen aanwezig in het museum.

Tot en met 18 oktober

De tentoonstelling ‘Between Truth and Illusion’ zou eigenlijk tot 14 juni te zien zijn, maar is verlengd tot 18 oktober. Tickets kun je online reserveren. Vanwege ombouw naar de nieuwe tentoonstelling krijg je nu 50% korting op je museumbezoek aan Shao Fan.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Noordbrabants Museum. Meer over Het Noordbrabants Museum ontdekken?

Het Noordbrabants Museum

musea

Gesloten11:00 - 17:00

Verwersstraat 41, Den Bosch

Bekijk meer:musea

adv.