Vestingloop in Den Bosch: hardlopen en wandelen is dit jaar op één dag

Aangeboden door Vestingloop Den Bosch

De finish bij de Sint Janskathedraal| Foto: Artishock Events

Hardlopen of wandelen, lange of korte afstanden – dit jaar vinden alle looponderdelen van de Vestingloop in Den Bosch plaats op zondag 14 mei. Deze zeventiende editie is voor het eerst op een dag in plaats van verdeeld over een wandel en hardloop dag. Extra gezellig dus! Meedoen? Via deze pagina kun je je inschrijven voor de Vestingloop in Den Bosch.

Je hoeft geen getraind hardloper te zijn voor de Vestingloop in Den Bosch: iedereen kan zich inschrijven. Er zijn runs vanaf vijf kilometer en je kunt ook kiezen voor wandelen in plaats van hardlopen. Speciaal voor kinderen is er de Vitam KidsRun van één kilometer. Genoeg opties dus om je vitaliteit een boost te geven. En dat hoeft niet alleen!

Lees verder onder de foto >

Vestingloop Den Bosch 2022
Wandelend door de omgeving | Foto: Artishock Events

(Hard)lopen met je collega’s of juist niet

Je kunt je namelijk ook inschrijven voor een teamloop. Er zijn drie afstanden voor de stichd BusinessRun: 5, 10 en 15 kilometer. In een team zitten minimaal drie en maximaal vijf mensen. Ga jij de strijd aan met je collega’s om als snelste team over de finish te komen? Hoeft die snelheid voor jou niet, maar maak je wel graag een ommetje met je collega’s of zakenrelaties? Schrijf je dan als team in voor de stichd BusinessWalk van 10 of 25 kilometer. Wie weet zie je onderweg de hardlopers van jouw bedrijf wel voorbij razen. Leuk!

Wie liever met een beste vriend(in), familielid of gewoon alleen loopt, kan dezelfde afstanden afleggen. Schrijf je in voor de Story BMW & Mini trimloop en ren 5, 10 of 15 kilometer of leg 10 of 25 kilometer af met de Dealmans wandeling. De vijf kilometer run brengt je door de binnenstad van Den Bosch. Ga je voor de langere afstand, dan zie je ook de natuur en vestingwerken.

Lees verder onder de foto ’s >

Kinderen en avonturiers

Daar blijft het niet bij. Speciaal voor de kinderen is er de Vitam KidsRun: een route van één kilometer die start op de Vughterstraat. Alle kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen en dat kost helemaal niets! Ouders mogen meelopen met kinderen van 4 tot en met 6 jaar, maar dat hoeft niet. Vitam sponsort deze loop niet voor niets: “Deze activiteit sluit perfect aan bij het doel van onze eigen Stichting Vitam Doet Goed: kinderen alles leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl.”

Voor volwassenen met een gezonde en sportieve drive zijn er nog twee routes van 15 kilometer: de Hazenberg wedstrijdloop en The Adventure TrailRun. De wedstrijdloop is enkel voor leden van de Atletiekunie. De TrailRun is dezelfde afstand, maar brengt je langs smalle paadjes en natuurlijke hindernissen. Extra avontuurlijk dus!

Lees verder onder de foto >

Vestingloop Den Bosch 2022
De TrailRun gaat echt door de natuur | Foto: Artishock Events

Daar doe je het voor

Wat voor route je ook kiest, reken maar dat het je gezondheid goed doet. Wie toch twijfelt of het niet te ver is, zal zich laten motiveren door de andere (hard)lopers, live muziek en vele supporters onderweg. Bovendien zie je niet alleen mooie stukjes van de stad, maar ook van de nabij gelegen natuur. Afgezien van de KidsRun, starten alle routes op de Limietlaan, vlak bij de rugbyvelden van The Dukes. De finish is voor iedereen zoals altijd aan de voet van de Sint Janskathedraal.

Met de Vestingloop in Den Bosch wordt ook aandacht gevraagd voor Pulmonale Hypertensie: een vrij onbekende longziekte. Riet van den Ekart heeft deze ziekte: “Niet veel mensen kennen de ziekte. Zeker 1000 mensen in Nederland lijden hieraan en zullen overlijden. Er is namelijke geen medicijn. De longziekte is vaak aangeboden en patiënten, zoals ik, overlijden uiteindelijk aan hartfalen. Er is geld en tijd nodig voor onderzoek. Daarom vind ik het fijn dat de hardlopers en wandelaars dit jaar actief zijn voor Pulmonale Hypertensie. Dank jullie wel!”

Lees verder onder de foto >

Vestingloop Den Bosch 2022
De finish bij de Sint Janskathedraal| Foto: Artishock Events

Dit wil je weten

Tijdens het inschrijven voor de Vestingloop in Den Bosch kun je direct een bijdrage schenken aan dit goede doel. Dit jaar gaan wandelaars en hardlopers op dezelfde dag op pad: zondag 14 mei. De routes starten op de Limietlaan en finishen aan de voet van de Sint Janskathedraal. Meedoen? Inschrijven kan nog tot 12 mei 2023, voor de BusinessWalk en BusinessRun kan dit nog tot 13 april 2023.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Binnengluren! Op deze dag kun je binnenkijken bij de Sint-Catharinakerk”

Binnengluren! Op deze dag kun je binnenkijken bij de Sint-Catharinakerk

Ga naar “Uittip! Op deze dagen zie je het Den Bosch van vroeger ”

Uittip! Op deze dagen zie je het Den Bosch van vroeger 

Ga naar “Jazz in Duketown 2023: dit moet je weten”

Jazz in Duketown 2023: dit moet je weten

jazz-in-duketown

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “AndroidTM Full HD Smart-tv MD 30100 Per stuk. € 199,00”

AndroidTM Full HD Smart-tv MD 30100 Per stuk. € 199,00

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 mei 2023
Ga naar “Re-load desktop fast charger € 9,95”

Re-load desktop fast charger € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 30 mei 2023
Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Crystal Clear of Sisi van € 1,79 voor € 1”

Crystal Clear of Sisi van € 1,79 voor € 1

 • PLUS
 • Geldig t/m 3 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Festival Trek 2023 in Den Bosch”

Festival Trek 2023 in Den Bosch

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “Boerderijdagen”

Boerderijdagen

 • 29 mei 2023
Ga naar “Dag van het Kasteel”

Dag van het Kasteel

 • 29 mei 2023
Kasteel HeeswijkKasteel Heeswijk
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch”

StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch

 • T/m 31 dec
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • T/m 26 aug