Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuisblijftip: Natuurmonumenten brengt de natuur bij jou thuis

Door Marèl Holtermans 1 april 2020

Nu we allemaal worden geacht zoveel mogelijk in en rondom onze huizen te blijven, zijn wandelingen door de natuur even een no-go. Natuurmonumenten brengt de natuur daarom bij je thuis. Je kunt 19 bijzondere natuurgebieden virtueel bezoeken én broedende lepelaars volgen via de webcam!

Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben de verschillende de natuurgebieden vastgelegd met een speciale ‘Trekker’. dat is een draagbare camera met vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. De foto’s zijn samengevoegd tot ‘360-gradenbeelden’, waardoor je virtueel door de natuur kunt lopen. De opnamen zijn zomer van 2016 gemaakt, maar komen nu goed van pas.

Kies maar

Zin om over de Veluwe te struinen? Langs de stranden van Schiermonnikoog misschien, of wil je even een kijkje nemen in onze eigen Noord-Brabantse Kampina? Kan allemaal. Hier kun je kiezen waar je ‘heen’ gaat.

Tekst loopt door onder het Facebookbericht

Live webcam

Wil je liever realtime genieten van natuurbeelden? Met de live ‘Lepelaarcam’ kunnen je 24 uur per dag alle verwikkelingen van een broedende kolonie lepelaars volgen in de Nieuwkoopse Plassen. De eerste lepelaars werden op 12 februari al gespot en inmiddels hebben zo’n 25 koppeltjes zich op het broedeiland genesteld. Over enkele dagen worden de eerste kuikens verwacht!

Otters gespot

Het is wel oppassen geblazen voor de aanstaande ouders en hun kroost, want oplettende kijkers hebben ook al otters gespot. Tot nu toe lijken de broedpaartjes zich daar nog weinig van aan te trekken. Hopen dat dat goed blijft gaan… Volg alle ontwikkelingen van de broedende lepelaarskolonie hier.

Lees ook:

Mirjam Wouters

[VIDEO] Rondje Moerputten met boswachter Mirjam: ‘Natuur zoals hier zie je bijna nergens’

Misschien heb je weleens gehoord dat Den Bosch vroeger de Moerasdraak werd genoemd. Daar zijn versch...
kaz-TNF-5-1170x780

Online platform The Hike was in de Moerputten en deelde deze wandelroutes

TheHike.nl is een online platform dat in het teken staat van - je raadt het al - hiken. Het voorname...
@made.by.bas.verhoeven

Een kijkje door de lens van Bas: De Moerputtenbrug

Onze gastredacteur Bas Verhoeven is trots op onze stad. Daarom neemt hij je mee op een visuele ontde...

adv.