Rachèl en Jori van Supper Den Bosch: ‘Op deze manier ontdek je onze mooie stad van een andere kant’

Aangeboden door Supper Den Bosch

Rachèl en Jori van Supper Den Bosch | Foto: Supper Den Bosch

Eens op een andere manier genieten van ons mooie Den Bosch. Waarom niet vanaf het water? Dat dachten Rachèl en Jori vorig jaar toen heel Nederland rondjes ging wandelen om maar even buiten te zijn. Zo ontstond het idee voor hun eerste eigen onderneming: Supper Den Bosch.

Sup staat voor stand up paddle, oftewel: je staat op een langwerpig board en peddelt jezelf voort. “Om te kunnen suppen hoef je absoluut geen atleet te zijn, vorig jaar hebben we zelfs mensen van 70 jaar oud op onze boards zien staan. Bovendien zijn onze boards perfect voor beginners én ervaren mensen.” Bij Supper Den Bosch zit (of sta 😉) je dus altijd goed!

Twee verschillende routes

Je kunt twee routes kiezen voor het suppen. “Je stapt op ter hoogte van het bruggetje bij Wilhelminaplein op de Dommel. Deze opstap, en tevens terugkeerplek, is in de binnenstad van het centrum. Vanaf hier kun je twee kanten op: de drukkere route door de stad óf de rustige route door de natuur. Bij de drukkere route kom je langs verschillende horeca waar je direct aan het water iets kunt bestellen of even kan uitrusten. Op deze route is het drukker op het water en voelt het een stuk levendiger dan bij de andere route.”

“Bij die route ga je de Bossche Broek in. Hier kunnen geen bootjes komen, dus is het heerlijk rustig op het water. Onderweg vind je voldoende steigers waar je even op adem kunt komen of een slokje zelf meegebracht water kunt drinken. De routes krijg je uitgebreid uitgelegd door ons zodat je een duidelijke houvast hebt. Tevens krijg je de routekaarten mee tijdens het suppen.”

Kies het arrangement dat bij je past

Bij Supper Den Bosch kun je uit verschillende arrangementen kiezen wanneer je reserveert. Jori vertelt: “Bij het reserveren geef je het aantal personen en de datum aan waarop je wil komen. De verschillende arrangementen kun je dan ook nog uitbreiden met een ontbijt, lunch of borrel. Dit doen we in samenwerking met een restaurant dat dicht bij de opstapplaats zit.”

Sinds dit jaar kun je ook met grote groepen van vijftien personen tegelijk reserveren. Perfect dus voor een personeelsuitje, vaderdag met het hele gezin of gewoon voor de leuk. Wil je echt zorgeloos op je board stappen? Zorg er dan voor dat je je arrangement uitbreid met een flesje wijn, biertjes of een heerlijke verse lunch. Extra leuk: jouw hond mag ook mee suppen. Supper Den Bosch is namelijk het enige supverhuurbedrijf dat suppen met honden aanbiedt. Zo hoef je jouw viervoeter dus nooit meer alleen thuis te laten als je even het water op wil. Hoe leuk is dat?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Extra fijn is dat Rachèl en Jori overal aan hebben gedacht. Rachèl vertelt: “Voorafgaand aan het suppen krijg je van ons een mail waarin allerlei instructievideo’s te bekijken zijn over hoe het moet. Daarnaast krijg je ook een checklist toegestuurd met dingen die handig zijn voor tijdens het suppen. Wanneer je het water op gaat krijg je een dry bag mee. Hierin blijven je spullen altijd droog, als je bijvoorbeeld in het water bent gevallen. Ook hebben we waterdichte telefoonhoesjes die je om je nek kunt hangen tijdens het suppen.”

Wat kost het en tot wanneer kun je dit jaar suppen?

Bij Supper Den Bosch betaal je 35 euro voor drie uur suppen en voor maar 5 euro meer sta je een uur langer op het board. “Je kunt altijd eerder terugkomen, maar dat heeft tot nu toe nog niemand gedaan”, vertelt Jori. Naast het overdag suppen, kan je doordeweeks ook twee uur het water op voor maar 25 euro. Hierbij kun je de zonsondergang bewonderen. Het supseizoen loopt door zolang het weer goed is. “Vorig jaar hebben we tot en met oktober kunnen suppen”, zegt Rachèl.

Reserveer nu jouw board

Zie jij dit wel zitten met collega’s, vrienden of lekker alleen na een lange werkdag? Reserveer snel jouw board via de website en geniet van én op de Bossche wateren.

Supper Den Bosch

Van Diepenbeeckstraat 9, 5211 BX Den Bosch

Meer informatie

Supper Den Bosch

Van Diepenbeeckstraat 9, 5211 BX Den Bosch

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Nostalgie: hier in Den Bosch bewonder je Titanic op het witte doek”

Nostalgie: hier in Den Bosch bewonder je Titanic op het witte doek

Ga naar “Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een onvergetelijke dag in Den Bosch van”

Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een onvergetelijke dag in Den Bosch van

Ga naar “Eerste namen Oranjekade zijn bekend”

Eerste namen Oranjekade zijn bekend

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72”

Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023