Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Den Bosch eet je authentieke saté: ‘Indonesië is dichterbij dan je denkt’

Aangeboden door Istimewa Events 31 augustus 2020

Zei iemand daar saté? Binnenkort kun je proeven van echte Indonesische specialiteiten tijdens Pasar Malam in de Brabanthallen. Tijdens dit culturele evenement eet en shop je in Indonesische sferen en geniet je van optredens.

‘Pasar’ betekent bazaar en ‘malam’ staat voor avond. Kort gezegd is het een avondmarkt waar je allerhande lekkernijen kunt proeven, zoals Indonesische gerechten en Oosterse specialiteiten. In de jaren vijftig is het concept door Indische Nederlanders meegebracht naar Nederland. In Indonesië gaat men ’s avonds naar de markt, omdat het er overdag te warm is. Hier in Den Bosch kun je al vanaf de middag de verschillende kraampjes afstruinen. Bij Pasar Malam kun je veel proeven, winkelen en genieten van muzikale optredens. Op vrijdag 18 september staat het hele evenement in het teken van de Molukse eilanden en treedt er dansgroep op die Molukse dansen uitvoert. Dat wil je zien!

Veilig rondstruinen

De Pasar Malam Istimewa is dit jaar volledig coronaproof gemaakt, vertelt Marcel Neervoort, één van de organisatoren. Het evenement wordt dit keer georganiseerd in hal één en hal twee van de Brabanthallen. “Samen is dat meer dan 14.000 vierkante meter, bijna twee voetbalvelden bij elkaar.” In de twee hallen zijn brede loopbanen afgezet en ook de stands hebben meer ruimte. “We willen als organisatie een evenement neerzetten waar mensen veilig kunnen genieten”, vertelt Marcel. “Je kunt op reis in Den Bosch, Indonesië is dichterbij dan je denkt.”

Saté en Tjendol

Wat kun je zoal proeven op de Pasar Malam? Het meest populaire Indische gerecht is de welbekende saté. Tijdens Pasar Malam is er een hele afdeling puur gericht op het specialisme saté. Ook vind je er veel kraampjes met allerlei Indonesische desserts. Ben je een zoetekauw? Dan is het toetje ‘Tjendol’ een aanrader: een ijskoud drankje van suiker en kokos uit Indonesië.

Tickets

Kun je niet wachten om je tegoed te doen aan authentieke Indonesische gerechten? Zorg dan dat je vooraf een ticket hebt geboekt. Kaartjes kun je alleen van tevoren kopen via de website of telefonisch, vanwege de gezondheidsmaatregelen. Voor vrijdag en zaterdag kun je een ticket kopen voor een dagdeel: middag of avond, om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg afstand kan bewaren. Op zondag is er een dagticket beschikbaar, omdat het evenement dan tot 20.00 uur duurt.

Wanneer: Vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september
Hoe laat:
Vrijdag van 12.00 – 17.00 uur,
Vrijdag van 18.00 – 23.00 uur,
Zaterdag van 12.00 – 17.00 uur,
Zaterdag van 18.00 – 23.00 uur,
Zondag van 12.00 tot 20.00 uur
Kosten: De prijs van een ticket varieert van €7,00 tot €9,50 aan de hand van de dag en welk dagdeel je wenst te bezoeken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Istimewa Events. Meer over Istimewa Events ontdekken?

Istimewa Events

entertainment

Bekijk meer:entertainment

adv.