Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laatste kans! Alleen deze week koop je nog tickets voor Den Bosch onder Stoom

Aangeboden door ModeltreinCenter 10 september 2019
Lekker uit het raam leunen terwijl de geur van de kolen en stoom je neus binnendringen. Binnenkort kan het! Eigenaar van ModeltreinCenter, Martijn Lankhaar (25), organiseert namelijk voor de tweede keer Den Bosch onder Stoom. Zo rijden er op zaterdag 21 september stoomlocomotieven tussen Den Bosch en Tilburg!

Vier grote Duitse stoomlocomotieven – van meer dan 30 meter lang – rijden op zaterdag 21 september tussen Den Bosch en Tilburg. Eén stoomlocomotief verbruikt 25 ton kolen en 34.000 liter water, en weegt honderden tonnen!

Veluwsche Stoomtrein Mij uit Beekbergen

Nieuw dit jaar is de VSM: de Veluwsche Stoomtrein Mij uit Beekbergen. Op de oude spoorlijn, genaamd Koningslijn, rijdt deze trein elke zondag en op vakantiedagen een dienstregeling tussen Apeldoorn en Dieren. Martijn: “Het is echt een begrip. Op de Veluwe zijn de grote Duitse locomotieven een alledaags gezicht, maar buiten de Veluwe zeker niet!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Martijn Lankhaar
Foto: Martijn Lankhaar
Foto: Martijn Lankhaar
Foto: Martijn Lankhaar
Foto: Martijn Lankhaar

Unieke en historische gebeurtenis

Op vrijdag 20 september bestaat het spoor 180 jaar. In 1881 werd de spoorlijn Tilburg – Den Bosch geopend, de Brabantse Lijn. Op zaterdag 21 september herleven oude tijden zich. Het hoogtepunt zal een ’23-Treffen’ zijn. Een watte? Dat is een naoorlogse serie (Baureihe in het Duits) spoorwegmaterieel die beginnen met het cijfer 23.

Martijn: “De komende weken hoopt de Stoom Stichting Nederland, ook wel de SSN, na twaalf jaar de revisie van de 23 023 afronden. Wij in Nederland mogen trots zijn op het feit dat de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, of de VSM, twee van deze unieke locomotieven bezit: de 23 071 en 23 076. Het was tot voor kort nog de vraag of ze konden komen want er waren wat technische problemen. Maar ze zijn erbij!”

De drie locomotieven uit de Baureihe (bouwserie) 23 zijn tijdens Den Bosch onder Stoom aanwezig: “Dit is een unieke en historische gebeurtenis.”

(Tekst loopt door onder de Facebookfoto)

Treinspotters

Fotografen en geïnteresseerden kunnen vanaf 16 september in de winkel van Martijn een gedetailleerde ‘spottersdienstregeling’ met fototips halen. Hiervoor vragen ze een bijdrage €5,- om de stoomtrein op het spoor te houden. Heb je al een treinkaartje gekocht? Dan krijg je de dienstregeling gratis op vertoon van je bestelnummer!

Praktische informatie

Kaartjes kosten €15,- voor kinderen (4 tot en met 10 jaar oud) en €25,-voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 mogen reizen gratis meerijden op schoot. Je mag zelf bepalen wanneer je heen en terug reist (lees: dagje shoppen in Tilburg)!

Martijn vertelt: “We krijgen ons eigen perron op Den bosch, namelijk spoor 6 en 7. De stoomlocomotief vertrekt ieder uur om 6 over naar Tilburg, dus 10:06, 11:06, 12:06 tot en met 15:06. Na 16.00 uur stellen alle vier de stoomlocomotieven zich in het station van Den Bosch naast elkaar op voor foto’s.”

Meld je op ‘aanwezig’ bij het Facebookevent en koop je tickets via onderstaande button:


Meer over ModeltreinCenter ontdekken?

ModeltreinCenter speciaalzaken

Geopend11:00 - 17:00

Vughterstraat 92, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Wow! In september kan je tussen Den Bosch en Tilburg rijden in een oude stoomlocomotief

Vier grote Duitse locomotieven - van meer dan 30 meter lang - rijden op zaterdag 21 september tussen...

adv.