Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag Den Bosch: alle informatie op een rij

Door Marèl Holtermans 27 maart 2019

Haal je oranje glitterpakkie maar tevoorschijn, want voor je het weet sta je weer te feesten in Den Bosch tijdens Koningsdag 2019. Of misschien doe je het wat rustiger aan dit jaar. Hoe dan ook, er is voor iedereen wat te doen op 27 april. Wij zetten alvast een aantal to do’s op een rijtje over Koningsdag Den Bosch.

Start Koningsdag Den Bosch bij Café Herman

11.00 – 12.30 uur: Je begint een dag natuurlijk met een goed ontbijtje. Dat kan perfect bij Café Herman, want daar wordt een ontbijt voor Koningsdag bereidt. Orkest Toermalijn zorgt voor de muziek.

Rommelmarkt centrum

08.00 – 18.00 uur: De ultieme to do tijdens Koningsdag Den Bosch: een rondje rommelmarkt in het centrum. Kinderen kunnen vanaf ’s ochtends vroeg een plekje veroveren om hun leukste ‘rommeltjes’ te verkopen. De rommelmarkt is in de Hinthamerstraat, op de Markt en gaat door naar het Burgemeester Loeffplein. Volwassenen mogen ook spulletjes verkopen, maar let erop dat je niet zomaar alcoholische dranken over de kop mag slaan.

Gezelligheid in de Brink tijdens Koningsdag Den Bosch

09.30 – 18.30 uur: Leuk voor het hele gezin: een bezoekje brengen aan De Brink. Hier worden traditiegetrouw spelletjes gespeeld en is er muziek. Ook zijn er springkussens, waardoor het met name voor de kleintjes een groot feest wordt. Eén van de hoogtepunten is waarschijnlijk Heel Empel Bakt wat – je raadt het al – een bakwedstrijd is.

Podia in de binnenstad

12.00 – 01.00 Op verschillende plekken in de binnenstad kun je een dansje wagen en genieten van de fijnste optredens. Een greep uit deze optredens vind je hier:

Grote tent Markt
Op de Markt komt een grote tent waar verschillende bands proberen. Onder meer Woodstock Tributeband en Tribute to the Police by Soulcages staan op het podium.

Parade
Op de Parade staat een grote tent. Hier treden onder meer Famke Louise en Wolter Kroes op.

Reed
Bij café ’t Opkikkertje op de Markt speelt Reed. Ze spelen R&B-covers van de jaren ’90 tot het heden, allemaal in andere jasje.

Let op: er zijn nog veel meer optredens in de stad, maar de tijden daarvan zijn nog niet bekend. Houd onze website in de gaten voor updates.

(Tekst loopt door onder de foto) 

Koningsdag 2018 in Den Bosch
Koningsdag 2018 in Den Bosch | Foto: indebuurt Den Bosch

Festivals op Koningsdag Den Bosch

Oranjekade Festival

Dit jaar is Oranjekade Festival terug! Dit keer slaan verschillende lokale partijen de handen ineen om er een knallend feest van te maken. Van rock tot aan hiphop en techno: je vindt het allemaal bij Oranjekade. Ook is er dit jaar een theaterprogramma én een creatieve markt.

Kingsland Den Bosch

Op de Pettelaarse Schans is Kingsland Den Bosch. Dit is het grootste feest in de stad waar vorig jaar ruim tienduizend bezoekers op afkwamen. Dit jaar treden onder meer Nicky Romero, Headhunterz en Yellow Claw op. Een early bird ticket kost €27,50 en voor een regular ticket betaal je €32,50.

Losjes Koningsdag

We gaan nog even door met de feestjes: ook Losjes Koningsdag is er één om niet te vergeten. Het is de eerste keer dat er een Koningsdag-editie van het festival komt. Hier kun je lekker een biertje drinken op de verjaardag van Willem-Alexander terwijl je ondertussen danst op de beste nummers. Genieten!

Meer over de feestjes van Koningsdag, vind je hier:

En Koningsnacht?

Ook dan is er genoeg te doen in de stad, zoals Smèrrig Koningsnacht, Koningsdag op de Tramkade en Koningsnacht with Relativ in P79. Hier lees je later meer over!

Lees ook:

koningsdagdenbosch

Deze feestjes mag je niet missen met Koningsdag in Den Bosch

Koningsdag 2019 staat alweer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te bel...
Karrenstraat koningsdag

Koningsnacht in Den Bosch: Smèrrig uitverkocht, hier kan je toch feesten

Koningsdag is leuk, maar stiekem zijn we allemaal brak van de nacht ervoor. Helaas, helaas: Smèrrig ...

Het kan hoor! 5 x wonen in het groen in Den Bosch

Of in de stad wonen betekent dat je op een kluitje met je buren woont en zelden iets van de natuur z...

adv.