Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kirsten van Teijn: ‘Ik was 27 toen ik verliefd werd op een vrouw’

Aangeboden door Theater aan de Parade 28 juli 2020

‘Dis nie normaal’, zo heet het zomerprogramma van Theater aan de Parade. “Dat komt goed uit, want ik ben ook niet normaal”, grapt Kirsten van Teijn. Kirsten is vanaf 29 juli twintig keer te zien met haar nieuwe cabaretvoorstelling ‘(S)EXPERIMENT’, een ode aan de liefde waarin ze oude denkpatronen over seksualiteit aan de kaak stelt.

Kirsten (31) heeft een vriend én een vriendin. Dat kun je bestempelen als polyamorie, maar dat woord krijgt Kirsten niet uit haar mond. “Je wordt meteen ingedeeld in een clubhuis met een ledenpas.” Het is juist dat ‘hokjesdenken’ waar de cabaretier zich in haar voorstelling tegen verzet. Als huisartiest van Theater aan de Parade kreeg ze de vrijheid om de Casinozaal om te bouwen tot haar eigen Berlijnse nachtclub. Bij binnenkomst is er voor de bezoeker een mixdrankje, waarna je afdaalt in een trappengat vol graffiti en in de zaal begroet wordt met beukende beats. “Na vier maanden tussen muren zitten, wil ik de mensen graag een nieuwe vibe geven.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Den Bosch

Voyeurisme

“Ik was 27 toen ik ineens verliefd werd op een vrouw.” In de voorstelling ‘(S)EXPERIMENT‘ geeft Kirsten een kijkje in haar eigen leven. “Ik denk dat er een taak ligt voor mij om alles wat onder tafel ligt bespreekbaar te maken.” In haar show vertelt ze heel openhartig over haar eigen zoektocht naar liefde. “Mijn vriend had eerder door dat ik verliefd was dan ik zelf. Hij moedigde me aan om die verliefdheid te gaan onderzoeken.” Kirsten gelooft dat iedereen zijn eigen zoektocht naar liefde beleeft. “In mijn show ben ik de sukkel in de liefde wie het allemaal overkomt, maar het is niet alleen mijn verhaal.”

Bosch experiment

Het idee voor de show ontstond toen Kirsten niet meer kon toeren door het coronavirus en ze net als de rest van Nederland gedwongen binnen zat. Er moet toch íets kunnen, dacht Kirsten en besloot een show te maken speciaal voor Den Bosch, als experiment. “Normaal gesproken reizen we heel het land af. Voor (S)EXPERIMENT hebben we het juist heel lokaal gemaakt.” Haar productieteam bestaat enkel uit Bosschenaren. “Ik heb nog nooit zo gericht een show kunnen maken. Normaal gesproken heb je een try-out in verschillende steden, maar nu konden we het in Theater aan de Parade compleet naar onze eigen hand zetten.” Kirsten wil met de voorstelling na de zomer gaan toeren, maar is nu dus drie weken lang te zien in Den Bosch.

“Gij bent een triangel, die hebben we ook nodig in het orkest.”

Brabants gedachtegoed

“Het Bossche publiek is mijn publiek.” Kirsten groeide op in Heiloo, maar besloot al snel te verhuizen naar Den Bosch. “Ik heb me nog nooit zo welkom gevoeld.” Ze merkte dat ze goed overweg kon met het Brabantse gedachtegoed. “Gij bent een triangel, die hebben we ook nodig in het orkest”, citeert Kirsten. “Dat zei mijn buurvrouw tegen me toen ze begreep dat ik twee liefdesrelaties heb.” Of het Bossche publiek ook progressief zal reageren op haar cabaretvoorstelling, is voor Kirsten onderdeel van het experiment. “Ik zal het publiek eerst de hand reiken door het gesprek aan te gaan. Ik hoop dat ik met deze voorstelling kaders en hokjes omver mag stoten.”

Dis nie normaal

Theater aan de Parade opent met ‘Dis nie normaal‘ de zalen voor de allerlaatste zomerprogrammering. Na het seizoen sluiten de deuren van het huidige pand definitief, vanwege een complete renovatie. In een bijna ontmanteld theater vol geschiedenis en verhalen zoeken de artiesten in hun shows – op anderhalve meter afstand – naar intimiteit. In de voorstellingen is niets zoals het was of zoals het wordt, oftewel: ‘het nieuwe normaal’.

kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart: deze BN’ers zie je binnenkort in Theater aan de Parade

Wil jij lachen om de grappen van Jörgen Raymann en Javier Guzman of genieten van de acteerkunsten va...
vernieuwde theater aan de parade

Zo komt het vernieuwde Theater aan de Parade eruit te zien

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam heeft de eerste beelden laten zien van het vernieuwde Theater ...
Theater aan de Parade kaartjes veranderingen beautycollege

De (nieuwe) programmering is rond: dit zie je deze zomer bij Theater aan de Parade

Er is (bijna) leven in de brouwerij! Vanwege de coronacrisis lag alles bij Theater aan de Parade een...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Theater aan de Parade. Meer over Theater aan de Parade ontdekken?

Theater aan de Parade

theaters

Vandaag gesloten

Parade 23, Den Bosch

Bekijk meer:theaters

adv.