Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kippenvel! Deze 450 legervoertuigen staan een week aan de rand van Den Bosch

Aangeboden door Brabant Remembers 7 september 2019

Onze opa’s en oma hebben hemel en aarde bewogen om te zorgen dat wij in vrijheid kunnen leven. Daar staan we van 14 tot en met 22 september extra bij stil. En wel op een heel speciale manier: Operation Market Garden is terug! Een indrukwekkende, bijzondere colonne van 450 originele legervoertuigen strijkt voor een week neer in Schijndel (in de Meierij van Den Bosch), om zo de bevrijding te herdenken én in de schijnwerpers te zetten.

De massale stoet reist precies dezelfde route als in 1944. Met al die bijzondere voertuigen van het Belgische Leopoldsburg via Eindhoven en Schijndel naar Nijmegen is een hele operatie. Brabant Remembers zorgt samen met organisatie Operation Market Garden ervoor dat jij een duik kan nemen in het verleden. Een week lang staat de enorme colonne in het Basecamp in Schijndel. Hier maak je het leven van de soldaten tijdens de bevrijding 75 jaar geleden van dichtbij mee.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Beeldbank WO2

Parachutisten en historische vliegtuigen

Brabant Remembers vertelt op een creatieve manier spraakmakende gebeurtenissen uit onze Brabantse geschiedenis. Zo ook met Operation Market Garden! Van zaterdag 14 september tot en met zaterdag 21 september bewonder je de honderden militaire motorfietsen, oorlogtrucks en tanks. Allemaal net even anders, maar toch hebben ze één ding gemeen: de geallieerde legers gebruikten de voertuigen tijdens de bevrijding in 1944 en 1945.

Uiteraard is er meer te doen! Zo zorgt Operation Market Garden op 15 en 21 september voor hoog vermaak: dan vliegen oude vliegtuigen vlak over het Basecamp heen om hun kunsten te laten zien. Enne… hoe vaak heb jij parachutisten zien landen? Waarschijnlijk niet zo vaak! Kom daarom op 17 september langs, een groep parachutisten landt dan spectaculair nét naast het Basecamp.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Brabant Remembers

Wapendemonstraties

Herken jij tijdens een avond oorlogsfilms bingewatchen precies welke wapens de hoofdrolspelers uit hun holster trekken? Dan zijn de wapen- en munitiedemonstraties op zondag 15 september zeker wat voor jou. Zo kom je wel heel dicht bij oude pistolen en geweren uit de vorige eeuw.

Geen zorgen om je auto of fiets

Wil jij een of meerdere dagen jezelf onderdompelen in het verleden? Tickets voor het Basecamp kosten €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor kinderen. Je koopt ze hier. Het parkeren van je fiets of auto is bij de prijs inbegrepen! Steek nog meer van je bezoek op door een van de interessante lezingen bij te wonen, ook daar zijn tickets voor te koop!


Meer over Brabant Remembers ontdekken?

Brabant Remembers bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.