Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoog bezoek op de Brabant Trophy: deze bekende koppen komen naar Den Bosch

Aangeboden door Maaspoort Sports & Events 24 september 2019

Ben jij dol op turnen? Blok zaterdag 26 oktober dan gauw in de agenda, want op die dag is het tijd voor de allereerste Brabant Trophy in de Maaspoort Sports & Events-sporthal. Den Bosch is het toneel voor het nieuwe turntoernooi, waarbij de Europese top in actie komt.

Daarmee mag de organisatie zichzelf toch wel in de handjes wrijven; het is er in geslaagd om de beste internationale en nationale turners te strikken voor het nieuwe knock-outtoernooi. Zo zien we onder meer de Russische turners Angelina Melnikova en Ivan Stretovich in actie en ook de Duitse Leah Griesser, die in 2018 nog in het Duitse WK-team zat, schittert 26 oktober in de Maaspoort Sports & Events-hal. Wie er namens Nederland naar Den Bosch komen, is nog even een verrassing; de KNGU maakt binnenkort de namen bekend.

Tekst loopt door onder foto. 

brabant trophy
De grote vraag: komt Casimir Schmidt naar de Brabant Trophy? Foto: Turnsupporter / Iris van den Broek

Epke Zonderland

Wel kunnen we alvast melden dat niemand minder dan Epke Zonderland óók te gast is. Niet op het hoofdtoernooi zelf, maar als gastspreker. Rondom de Brabant Trophy worden de hele week evenementen georganiseerd die in het teken van de turnsport staan, waaronder ‘Kampioen in 1 dag’ op donderdag 24 oktober. Hierin vertellen kampioenen in sport, business en marketing over hun prestaties en uiteráárd trapt de topturner deze dag af.

Brabant Trophy

Verder organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis een sportmedisch congres en de Bossche turnclub Flik-Flak heeft een Nijntje-beweegprogramma samengesteld voor kids van twee t/m vijf jaar. Zaterdag 26 oktober is het D-Day: overdag zien we zo’n 240 Nederlandse turndames in actie tijdens de Brabant Cup en ’s avonds is het de beurt aan de Europese top tijdens de Brabant Trophy. Het sportevenement wordt op zondag 27 oktober afgesloten met het Turngala Brabant, waarbij ook de deelnemers van het turntoernooi in galajurk en -pak verschijnen.

Tekst loopt door onder foto. 

brabant trophy
De Russische turnster Angelina Melnikova. Foto: Brabant Trophy

Bijzijn = meemaken!

Een ding weten we nu al zeker: 26 oktober wordt een fantastische avond voor turnfans! Want kun jij je herinneren dat je ooit zoveel Olympische, WK- en EK-medaillewinnaars op één avond in de Maaspoort hebt zien turnen? Daar wil je toch bijzijn?! Koop daarom gauw je kaartje via deze link. Je kunt er ook meteen je toegang verzilveren voor een van de andere evenementen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Maaspoort Sports & Events. Meer over Maaspoort Sports & Events ontdekken?

Maaspoort Sports & Events

entertainment

Marathonloop 1, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:entertainment

adv.