Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martijn haalt SUPTROPISCH(e activiteiten) naar Den Bosch: ‘Een dagje vakantie in eigen stad’

Aangeboden door De Bossche Zomer 3 augustus 2020

Hij knipt, surft en supt: het is wel duidelijk dat Martijn Meulenburg (42) niet voor één gat te vangen is. De komende weken zorgt hij ervoor dat heel Den Bosch deze zomer leuke activiteiten kan doen, zoals suppen. Daarnaast geeft hij Bosschenaren een nieuwe coupe op De Kemping. Dit alles onder de naam SUPTROPISCH, onderdeel van De Bossche Zomer. Gaat er al een belletje rinkelen bij de naam Martijn? Dat kan goed kloppen, de Bosschenaar knipt al jaren de haren van menig Bosschenaar bij Clash. 

“Het is goed voor je lichaam en je maakt je hoofd er direct mee leeg”, antwoordt Martijn op de vraag waarom suppen juist nu zo populair is. “Het ziet er ontspannen uit, en dat is het ook. Maar vergis je niet: het is een sport.” Volgens Martijn heb je een goede suphouding als je je knieën een beetje gebogen houdt en stevig met je voeten op de plank staat. “En nee, je moet dus niet aan beide kanten peddelen”, voegt hij toe. “Bij suppen is het de bedoeling dat je aan één kant peddelt en dit in de vorm van een vraagteken doet. Dan kun je het best recht vooruit gaan.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: SUPTROPISCH
Foto: SUPTROPISCH
Foto: SUPTROPISCH

Juiste technieken

Klinkt dit als een hele opgave voor je? Dat geeft niets. Als je een sup-ervaring bij Martijn boekt, dan krijg je eerst een les van een uur. Tijdens de zestig minuten leer je hoe je vertrouwd op het bord staat en wat de juiste technieken zijn. Daarna mag je zelf op pad.

Mooie ervaring

“Vanaf het water zie je Den Bosch op een heel andere manier”, vervolgt Martijn. “Dat is een heel andere beleving dan vanaf het land. Je mag in principe door heel Den Bosch suppen, behalve op de Binnendieze. Sommige mensen nemen overigens ook hun hondje mee, die voor op het bord kan zitten. Op die manier ben je met zijn allen even weg!”

Martijn is zelf ook graag op het water: “Ik surf al bijna twintig jaar. Soms in Nederland, maar ik heb het geluk dat ik al veel van de wereld heb gezien. En ja, ook na al die tijd is het nog leuk om te doen! Dit jaar houd ik me echter bezig met suppen in Nederland.”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: SUPTROPISCH
Foto: SUPTROPISCH

Knippen op De Kemping

De supborden huur je op De Kemping (ook onderdeel van De Bossche Zomer), maar dat is niet het enige waar Rob zich mee bezighoudt. In de container waar de borden liggen, knipt hij de haren van Bosschenaren. Er staat één kappersstoel, waar de ervaren kapper zorgt voor een mooie coupe. Denk maar niet dat je in een kale container zit: “We hebben het zo gezellig mogelijk gemaakt, met onder andere een radio en wat leuke dingen aan de wanden. Normaal gesproken knip ik alleen mensen in mijn kapperszaak Clash, maar dit keer lekker op De Kemping.” Al dit werk is wat veel voor één persoon, maar gelukkig heeft Martijn hulp van Stijn Gorman (zie onderstaande foto’s).

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: SUPTROPISCH
Foto: SUPTROPISCH

De Bossche Zomer

De reden dat Martijn momenteel op De Kemping knipt en suplessen geeft, komt door De Bossche Zomer. “De coronaperiode is natuurlijk niet de beste tijd voor ondernemers. Dus begon ik een beetje te denken wat ik kon doen. Het leek me in eerste instantie leuk om een rondje te suppen en vervolgens bij Café Buurt een hapje te eten. Maar toen ik eigenaar Jacques van Geffen tegenkwam, zei hij dat-ie bezig was met het opzetten van De Kemping. Daar wilde ik me graag bij aansluiten!”

Andere activiteiten

Naast SUPTROPISCH organiseert De Bossche Zomer nog veel meer activiteiten. Zo vaart De Watertaxi tussen verschillende stops in Den Bosch en kun je picknicken bij Picknickpark Zuid. Wil je niets missen van De Bossche Zomer? Download dan de Close-app. Hier vind je alle informatie en kun je tickets reserveren voor verschillende activiteiten. Let op: ook de suples en het kappersbezoek moet je online reserveren.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bossche Zomer. Meer over De Bossche Zomer ontdekken?

De Bossche Zomer vrijetijd en uitgaan

Parade 23, Den Bosch

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer over De Bossche Zomer:

De Watertaxi vaart vanaf nu door Den Bosch: ‘Op het water vergeet je alles even’

Ga je vandaag naar de Tramkade of ben je van plan het nieuwe terras aan de Smalle Haven te bezoeken?...
picknickpark zuid

Insiderstip! Op deze verborgen plek in Den Bosch geniet je (coronaproof) van een drankje

Je wilt de deur uit en hebt zin in een gezellig uitje, maar wilt niet tussen de mensenmassa zitten. ...

adv.