Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker varen! Deze vrijdag is een rubberbootparty in de stad

Door Marèl Holtermans 8 juli 2020

Kijk niet raar op als je vrijdag 10 juli allemaal dobberende mensen op de Zuid-Willemsvaart ziet; dan is een nieuwe editie van Rubberbootparty. Het feestje op het water is ter gelegenheid van de opening van BroedLoket.

Het feest is sinds een paar jaar in Den Bosch en telt voor velen als het begin van de zomer. Even leek het erop dat we het dit jaar zonder het botenfestijn moesten doen vanwege de coronamaatregelen, maar aanstaande vrijdag gaat het toch door! Er mogen maximaal honderd bootjes tegelijk dobberen tussen 14.00 en 20.00 uur. Bezoekers moeten vooraf een tijdslot van maximaal twee uur reserveren.

BroedLoket

De Rubberbootparty is de feestelijke opening van BroedLoket; een organisatie die in een van de brugwachtershuisjes zit. BroedLoket is een plek waar ‘sociale interactie bevorderd moet worden door creatieve en ondernemende mensen de ruimte te geven’, volgens de initiatiefnemers. Iedereen met een idee voor de stad mag langskomen en het hier pitchen. De initiatiefnemers verzamelen de ideeën op papier en met een video. Of ze daadwerkelijk uitgevoerd worden, moet later blijken.

De Bossche Zomer

BroedLoket is onderdeel van De Bossche Zomer, een initiatief vanuit de gemeente om tijdens de coronaperiode tóch leuke activiteiten te organiseren. Op verschillende plekken in de stad worden optredens gehouden, er zijn pop-upterrassen en bij de Pettelaarse Schans staat het grootste mobiele reuzenrad van Nederland. Ook op de Parade is De Bossche Zomer zichtbaar; daar zijn jeu-de-boulesbanen geopend.

Dit vind je misschien ook interessant:

treinkaartjes juli den bosch

Pak de agenda er maar bij: dit is er te doen in juli in Den Bosch

Langzaamaan gaan steeds meer zaken open in Den Bosch en worden er weer uitjes gepland. Wil jij weten...
re-book huurprijzen

Nog één nachtje slapen: dit kan en mag vanaf 1 juli weer in Den Bosch

De maatregelen werden steeds meer versoepeld. We konden al een terrasje pakken, buiten sporten, een ...
weekend

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Den Bosch

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld in Den Bosch. Zelfs n...

Meer over

Doen Getipt

adv.