Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het loopt op rolletjes! 5 x skateroutes in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 5 mei 2020

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, kan nu even niet. Wat wél een optie is: lekker naar buiten gaan! Je kunt wandelen, hardlopen, fietsen, maar ook skaten. Daarom zetten wij vijf skeelerroutes in Den Bosch op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Door de stad (5,5 kilometer)

Dit rondje is ideaal voor mensen die nog niet heel erg ervaren zijn of niet te lang weg van huis willen zijn. In totaal is dit rondje 5,5 kilometer en dat kun je in een halfuurtje doen. Je start en eindigt op de Visstraat en komt langs de Parade en het water.

Bekijk de route hier.

Verlengde ronde door de stad (7,2 kilometer)

In tegenstelling tot het vorige rondje, ga je hier ook naar de wijken aan de rand van de stad. Nadat je een deel door de stad hebt geskeelerd, kom je langs de Zuid-Willemsvaart. Vervolgens ga je door naar de Muntel en de Hinthamerpoort.

Bekijk de route hier.

Langs De IJzeren Vrouw (8,3 kilometer)

Heb je het onder de knie? Dan kun je je route nu verruimen naar ruim acht kilometer. Het leuke van deze route is dat je natuur en stad combineert: nadat je over de klinkers van het centrum bent gegaan (speciaal voor de pro’s!) kom je bij De IJzeren Vrouw uit. Daar geniet je van het water.

Bekijk de route hier.

De stad uit (20,5 kilometer)

Zo, tijd voor het echte werk! Nadat je bent warmgelopen met de vorige routes kun je deze skeelertocht maken. In totaal is-ie 20,45, dus begin hier niet zomaar aan! Je start in Den Bosch en bezoekt dan wat omliggende dorpen. keertje wat anders!

Bekijk de route hier.

In Vinkel (14,8 kilometer)

De deze tocht is een stukje korter dan de vorige route, maar je moet wel wat meer voorbereidingen treffen: de route is namelijk in Vinkel. Je gaat hier rechtstreeks door het dorp en de omliggende natuur. Wie ziet dit wel zitten?

Bekijk de route hier.

Lees ook:

moerputtenbrug wandelroutes vervuilde routes

4 x supermooie wandelroutes in Den Bosch van maximaal 15 kilometer

Wandelen is goed voor je lijf en je ziel en Den Bosch is natuurlijk super geschikt hiervoor. Wij heb...
hardlooproutes den bosch

5 x de leukste hardlooproutes in Den Bosch (tot 10 km)

We zien ze overal in Den Bosch: hardlopers. De ene hardloper loopt lekker voor zichzelf en de ander ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.