Popcorntijd! 7 x films van de buitenbios van Verkadefabriek

Door Marèl Holtermans 3 juli 2018

Kijk jij ook altijd met een enigszins jaloers gevoel naar die oude Amerikaanse films waar stelletjes romantisch naar een openluchtbioscoop gaan? Lekker elkaars hand vasthouden en ondertussen rode wijn drinken. Deze zomer kun jij dat ook doen bij de Verkadefabriek, want het theater organiseert openluchtfilms. In de maand juli en augustus worden elke vrijdag- en zaterdagavond films afgespeeld. Voor helemaal niks, nada, noppes! Wij maakten alvast een selectie waar je sowieso naar toe moet! 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Retour en Bourgonge (2017)

Ga je niet op reis, maar heb je wel zin om die vakantiesfeer te proeven? Dan moet je vrijdagavond 6 juli vrijhouden. Dan wordt Retour en Bourgogne afgespeeld. Een film over een man die na vier jaar terugkomt in zijn ouderlijk huis na zijn wereldreis. De verhoudingen tussen hem en zijn boer en zus zijn anders waardoor zijn terugkomst veel emoties met zich meebrengt. Verwacht veel mooie landschappen, veel gelach en ook een beetje verdriet. Lekkere manier om het weekend te beginnen!

Ideaal filmgezelschap: In principe iedereen die van Frankrijk , wijn, feestjes en mooie films houdt.
Datum: vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.
Hoe laat: 22:15 uur.

Wonder (2017)

Wat krijg je als je Julia Roberts en Owen Wilson samen laat acteren? Een prachtige en hartverwarmende film. Wonder gaat over de jonge August, die altijd een helm draagt vanwege zijn afwijking in het gezicht. Voor het eerst ooit gaat hij naar school en zet hij zijn helm af. Wat volgt is een hele mooie film die zowel zielig als grappig is.

Ideaal filmgezelschap: Eigenlijk iedereen, maar in het bijzonder je familie.
Datum: vrijdag 13 en zaterdag 14 juli.
Hoe laat: 22:15 uur.

The Nile Hilton Incident (2017)

Je verwacht het misschien niet, maar politieke affaires kunnen echt heel interessant zijn. Dat blijkt wel in The Nile Hilton Incident. Deze Zweedse film is deels gebaseerd op de Egyptische revolutie van een aantal jaar geleden. De hoofdrolspeler is een agent die op zoek gaat naar de moordenaar van een prostituee. Hij ontdekt dat de elite hierachter zit, wat alles net iets moeilijker maakt.

Ideaal filmgezelschap: Ga hier alleen heen met iemand die zich ook in deze onderwerpen interesseert, want je moet goed opletten om alles bij te houden!
Datum: vrijdag 20 en zaterdag 21 juli.
Hoe laat: 22:15 uur.

Tulipani (2017)

Neerlands trots in combinatie met het fijne Italiaanse platteland. Deze heerlijke feelgoodfilm gaat over de Nederlandse Gauke, gespeeld door Gijs Naber (bekend van onder meer Penoza en Zwartboek). Hij fietste na de watersnoodramp van Nederland naar Italië, waar hij probeerde te aarden. Het is een leuke en grappige film die je toch een traantje laat wegpinken.

Ideaal filmgezelschap: Je partner of je beste vriend(in).
Datum: vrijdag 27 en zaterdag 28 juli.
Hoe laat: 22:15 uur.

The Big Sick (2017)

Wat als je, als Pakistaanse man, een one night stand hebt met een blanke vrouw en daarna verliefd op haar bent? Nou de hoofdrolspeler in deze film wist er niet zo goed mee om te gaan. De film wordt omschreven als een ‘romantische comedy / drama’ en dat is helemaal waar. Je zit de helft van de tijd op het puntje van je stoel vanwege de sarcastische opmerkingen, maar hoopt tegelijkertijd echt op een goed einde. Wellicht gebeurt dat ook…

Ideaal filmgezelschap: Je vriendengroep!
Datum: vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus.
Hoe laat: 21:45 uur.

Maudie (2016)

Maudie is het verhaal van de kunstenares Maud Lewis. Een visboer in een klein dorpje in Nova Scotia is op zoek naar een huishoudster en Maudie biedt zich aan. In haar vrije tijd gaat ze schilderen en wordt ze per ongeluk ‘ontdekt’. Haar talent wordt eindelijk gewaardeerd. Neem een tissue mee, want deze film is echt heel triest met momenten. (tip: ga niet naar deze film op je eerste date. Een behuild gezicht is niet altijd even aantrekkelijk.)

Ideaal filmgezelschap: Die ene vriend die gek is op arty filmhuisfilms.
Datum: vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.
Hoe laat: 21:45 uur.

C’est la vie

Altijd al benieuwd hoe een bruiloft van de aristocraten wordt gepland? Dan moet je echt naar C’est la Vie. Deze film geeft een kijkje in het hectische leven van de medewerkers die er samen voor moeten zorgen dat een bruiloft tot in de puntjes perfect verzorgd is.

Ideaal filmgezelschap: Je moeder!
Datum: vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus.
Hoe laat: 21:45 uur.

Lees ook: 

klaas

[Filmpje] Sneak preview: het huis van interieurontwerper Klaas

Wie Klaas zegt, zegt interieur en wie interieur zegt, zegt Klaas. Het hoort bij elkaar en dat is per...
filmcafe

Filmliefhebbers opgelet: het film platform Nieuwe Filmers komt naar Den Bosch

Aankomende woensdag (16 mei) is het tijd voor de tweede editie van het Filmcafé in de Verkadefabriek...

 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Getipt

adv.