Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee met de indebuurt Den Bosch kerstkaartenactie: dit is de tussenstand!

Door Marèl Holtermans 13 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Den Bosch is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, zijn we bij indebuurt een kerstkaartenactie gestart. Inmiddels zijn we een week verder en willen we graag de tussenstand met je delen… Spannend!

Vorige week plaatsten we dit oproepje om mee te doen aan de kerstkaartenactie voor eenzame ouderen. Waarom? De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Oproep

Daar wilden we natuurlijk iets aan doen: we riepen jullie op om kerstkaarten in te sturen naar de redactie. Want hoe leuk zou het zijn als Bossche ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen?

Mooie kerstwensen stromen binnen

En ja hoor, de kerstkaarten stroomden binnen in onze brievenbus. De meest lieve, mooie en speciale kerstwensen vlogen ons om de oren. Wow, wat zijn we verrast door jullie steun: inmiddels hebben we al zo’n veertig kaartjes ontvangen. Geweldig!

Kaarten sturen

Wil jij ook de eenzame ouderen een hart onder de riem steken tijdens de feestdagen? Stuur dan nog snel je kaart op. Hoe meer kaarten, hoe beter natuurlijk. Stuur één of meerdere kerstkaarten (mag in één envelop) met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen van een verzorgingshuis worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van. We zijn benieuwd!

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
Veemarktkade 8
5222 AE Den Bosch

Lees ook:

bananenkunst

Hi-la-risch! Albert Heijn Den Bosch maakt eigen bananenkunst

Een opvallend nieuwsbericht deze week: op een beurs in Miami plakte kunstenaar Maurizio Cattelan een...
kersthuis

Binnenkijken bij het kersthuis van Jan en Nelly: ‘We beginnen eind oktober met opbouwen’

Sinterklaasversiering eruit, kerstboom erin; dat is bij veel mensen de standaard. Niet voor Jan (40)...
jawahir

Bossche Jawahir deed mee aan Holland’s Next Top Model

Tot voor kort liep Jawahir door het centrum als ieder ander. Dat veranderde abrupt toen de Bossche s...

Meer over

Doen Getipt

adv.