Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x de leukste activiteiten vanuit de auto in omgeving Den Bosch

Door Marèl Holtermans 28 mei 2020

Zoveel mogelijk thuisblijven en afstand van elkaar houden; dit zijn inmiddels heel bekende woorden. Maar we zijn al dat binnenblijven ook weleens zat. Heb je zin om er even op uit te trekken, maar dan toch op een veilige manier? Hier zijn de leukste activiteiten waarvoor je je auto niet uit hoeft in de omgeving van Den Bosch.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje buitengebied 

De natuurgebieden van Den Bosch zijn momenteel vrij druk en niet de beste uitvalbasis als je anderen wilt vermijden. Dan kun je beter de auto pakken en door het buitengebied van Den Bosch rijden. Hoe? Als je vanuit Vught de brug bij ’t Misverstant oversteekt, kom je op de Honderdmorgensedijk uit. Daar kun je veel kanten op; richting Den Bosch of verder richting Cromvoirt. Hier spot je regelmatig reigers, konijnen of roofvogels.

Picknicken in de auto

Een ander idee om vanuit je auto te doen is om thuis een lekkere picknickmand klaar te maken met je favoriete snacks en drankjes. Vervolgens neem je een kleedje en een paar kussentjes mee en rijd je naar een leuk plekje in Den Bosch. Klap daar de achterbank van je auto om, doe de klep open, leg hier je kleedje en kussentjes in en voilà! Een leuke en comfortabele picknickplek. Hartstikke gezellig en weer eens wat anders.

Benieuwd naar de leukste picknickplekjes van Den Bosch? Hier vind je ze:

picknicken den bosch

Mand vol lekkers mee en gáán: 5 x leuke picknickplekken in Den Bosch

Nu ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is veranderd in ‘vermijd drukte’, kunnen we er weer wat vaker op ui...

Boten kijken aan de Maas

Als je zin hebt om er even tussenuit te gaan, is dit een goede activiteit om te doen. Zeker als je groot fan bent van boten. Rijd naar het gebied rondom De Lachende Vis, doe de raampjes open en ontspannen maar! Met een beetje fantasie waan je je met het aanzicht van alle bootjes bijna weer op vakantie.

Romantisch sterrenkijken

Het wordt inmiddels toch wel een uitdaging om een originele date night met je lief te bedenken. De kraskrakers hebben we immers vaak genoeg gezien. Een leuk idee is om naar de sterren te kijken. Op een heldere avond rijd je naar een zo donker mogelijk plekje bij jou in de buurt en doe je hetzelfde als bij de auto-picknick; je klapt je achterbank om, legt een warm dekentje en wat kussentjes neer en zo heb je de ideale setting voor een romantische en originele date. Neem trouwens ook een verrekijker mee. Zo zie je de sterren het best!

Dineren in de auto 

Uit eten kan tot 1 juni niet, maar langzaamaan komen de muren op je af. Herkenbaar? Dan kun je ook eens dineren in je auto.

Meer hierover lees je hier:

KFC Den Bosch drive-thru

Een hapje eten in je auto: dit zijn de drive-thru’s in Den Bosch

De terrassen gaan per 1 juni open, maar wat als je voor die tijd toch een keer geen zin hebt in soep...

Koffie to go halen

Van al dat heen en weer rijden en eten krijg je natuurlijk dorst. Je moet er wel even de auto voor uit, maar dat is dan maar een paar meter. Bij veel plekken in Den Bosch kun je koffie to go halen en op een warme dag is een ijskoffie de perfecte manier om af te koelen. Er mogen slechts een paar mensen in de horecagelegenheden aanwezig zijn om koffie te bestellen en af te halen, dus je hoeft niet bang te zijn dat de 1,5 meter wordt overschreden.

Test je wegenkennis van Den Bosch

Het laatste in het rijtje is voor de slimmeriken onder ons. Het gaat als volgt: je gaat met zijn tweeën op pad. Degene die in de bijrijdersstoel zit, wordt geblinddoekt. De bestuurder rijdt (via omwegen) naar een bepaald punt. De bijrijder moet goed opletten, want aan hem of haar de taak om op het eind te zeggen waar ze zijn uitgekomen. En, had jij het goed?

picknicken den bosch

Mand vol lekkers mee en gáán: 5 x leuke picknickplekken in Den Bosch

Nu ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is veranderd in ‘vermijd drukte’, kunnen we er weer wat vaker op ui...
skeelerroutes

Het loopt op rolletjes! 5 x skateroutes in Den Bosch

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, kan nu even niet. Wat wél een optie is: lekke...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.