Kotsen in de wasbak en meer: dit maakt een toiletjuffrouw zoal mee met carnaval

Door Caroline Lichtenberg 13 februari 2018

De laatste dag van Oeteldonk is over een paar uurtjes afgelopen. Duizenden Bosschenaren hebben de afgelopen dagen ruim gegeten, gedronken, gedanst, gevreeën, geslapen, gefeest. Als er iemand is die veel heeft gezien en meegemaakt is het wel de toiletjuffrouw van Wijnbar Bij Dirk. We liepen met onze Oeteldonkse sjaal maar eens binnen voor een gesprek.

Manissa Slaats heeft de volle lading carnavalsdagen er bijna opzitten als toiletjuffrouw bij Bij Dirk. “Vanaf vrijdag tot en met dinsdag heb ik hier gezeten. Het is superleuk en gezellig, maar het is wel vervelend dat je moet bijhouden wie er naar de wc gaan. Niemand betaalt uit zichzelf. Dus je moet de hele tijd mensen aantikken en dat is best zwaar.”

‘Sorry, ik had je niet gezien’

Manissa: “Ik moet wel zeggen dat ik heel wat viezigheid had verwacht, maar dat viel gelukkig mee. De sfeer was over het algemeen wel gezellig, ondanks dat iedereen straalbezopen is. Als ik mensen aantikte reageerde het gros van: ‘Oh, sorry, ik had je niet gezien’. Een enkeling had een kwaaie dronk.”

Je moet zelf ook drinken ander kun je niet levellen met de mensen

Als het gaat om carnaval en alcoholgebruik… Nou ja, die twee dingen zijn toch wel onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hoe gaat een toiletjuffrouw daarmee om? “Ik drink zeker zelf ook, anders kan je niet levellen met de mensen die feestvieren. Ik drink niet veel, want dan kan ik natuurlijk niet werken. Maar wel wat, anders word je hartstikke chagrijnig en geïrriteerd door de drukte en de dronken mensen.”

De kotsert in de wasbak

Als we Manissa vragen naar een anekdote komt ze op deze: “Iemand had laatst in de wasbak overgegeven, rende vervolgens de wc uit naar de bar. Ik dacht: ‘Hm, dit vertrouw ik niet helemaal.’ Ik ging naar de wasbak en zag dat die helemaal was ondergekotst. Ik riep de man terug van de bar en zei: ‘Ja sorry, maar voor 50 cent ga ik dit echt niet schoonmaken!’ Toen heeft ie het zelf schoongemaakt. Hij gaf de kotsdoekjes dan wel weer terug aan mij, maar goed…”

Manissa werkt in de zorg en is persoonlijk begeleider van mensen met een handicap of psychische problemen. “Dat is mijn echte werk, maar met de 11e van de 11e en de carnaval sta ik hier. Dit is mijn tweede jaar. Ondanks dat je af en toe wat minder leuke dingen meemaakt is het toch wel erg leuk werk. Iedereen is vrolijk en je maakt zo toch wel wat mee.”

Taste bij Dirk restaurants en horeca

Nu open12:00 - 22:00

Verwersstraat 58, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.