Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De uitslag! Dit is de Top 11 x 11 van 2020

Door Marèl Holtermans 17 februari 2020

De lijnen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. Dat betekent dat de Top 11 x 11 van Oeteldonk 2020 bekend is. Wil je alle nummers volledig van A tot Z kennen? Dan heb je nog een paar dagen om te oefenen. De lyrics van deze nummers moet je voor zondag in je hoofd stampen. We tellen af van 11 naar 1. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Ho Stop

Ho stop! Alles begint te draoie. Ho stop! Boeren en durskes zwoaie. Begin jij al te dansen bij het horen van deze tekst? Dan kun je veel hossen met Oeteldonk, want het nummer heeft een plekje in de Top 11 x 11 2020 gehaald. Op de laatste plaats weliswaar, maar je mag er vanuit gaan dat je dit lied vaak hoort.

Gevat deur dun driek

Een aantal dagen per jaar is Den Bosch gevat deur dun driek zoals ‘Ut’ als geen ander weet. Een paar jaar geleden deed ‘Ut’ mee met het Kwèkfestijn en dat beviel carnavallend Den Bosch goed! Het lied is nu nog populair en staat daarom op plek tien.

Bij ons staat op de keukendeur

Een klassieker: Bij ons staat op de Keukendeur. De Twee Pinten kwam in de jaren ’60 met het nummer. De boodschap van het lied wordt snel duidelijk: Wat er bij ons ooit gebeuren zal. We vieren altijd carnaval.

Ut RÔÔD WIT GELE GOUD

Flashforward naar november 2019, toen C.V. Pompe en Verzuipen het Kwèkfestijn won. Het nummer Ut RÔÔD WIT GELE GOUD kreeg toen ook nog de presentatieprijs. De afgelopen maanden is er veel op dit lied gestemd en daarom staat het op de achtste plek.

Ik zing veur jou

Nog een lied dat je móet kennen als je alle 11 nummers mee wilt blèren: Ik zing veur jou. Op het romantische lied kun je goed hossen of je carnavalsliefde toezingen.

 

Lekker Lôpe

De winnaars van het Kwèkfestijn van vorig jaar, Foe Jong Bende, schreven eerder dit nummer. Van Lekker Lôpe word je hartstikke vrolijk en kom je direct in de stemming!

Blèf bij mijn

Dezelfde groep, ander lied. Foe Jong Bende bracht eerder Blèf bij mijn uit en dat waarderen jullie nu nog steeds. Het lied is op de vijfde plek geëindigd.

Blauw

Net als vorig jaar staat Blauw dit keer op de vierde plek. Vergimmes Mooi maakte deze Oeteldonkse knaller in 2009, maar ook in 2020 hoor je het lied veel in Oeteldonk.

Veul liefs uit Oeteldonk

Vorig jaar stond het nummer nog op één en ook dit jaar heeft Anousjka een podiumplek gekregen met Veul liefs uit Oeteldonk. Het is een klassieker die platgedraaid wordt deze carnaval. Wij komen al in de carnavalsstemming.

Ik ken munne mens nie veinde

Je hoor, ook Ik ken munne mens nie veinde heeft een plekje in de Top 11 x 11 weten te bemachtigen. Het lied is op de tweede plek geëindigd.

Ooit

De winnaar van dit jaar: Ooit! Op YouTube komt de ene loftuiting na de andere binnen. Ad en Caroline Siemons hebben in 2003 de carnavalskraker geschreven. Ooit zijn wij allen samen Ooit dan staan wij hand in hand. 

Meer over carnaval:

carnaval den bosch

Alle informatie over carnaval in Den Bosch op een rij (2020)

Carnavalsliefhebbers zijn al volop in de weer om nieuwe carnavalskrakers te oefenen. Slim, want voor...

Nieuw? Dit moet je weten als je voor het eerst carnaval in Den Bosch viert

Carnaval is serious business voor veel Bosschenaren. Bij hét volksfeest van de stad horen veel tradi...
Myrna Reinhard

Bijzonder! Zussen brengen ode aan overleden Myrna in carnavalsnummer

Slechts een halfjaar geleden eindigde het leven van Myrna Reinhard plotseling: tijdens haar reis doo...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.