Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnaval 2020: dit is de route van de optocht in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 24 februari 2020

Update 19.00: wil je de hele optocht van 2020 nog een keer zien? Hier vind je alle wagens en de reactie van bezoekers.

Over een paar maanden is het alweer zover: carnaval in Oeteldonk! Weet jij al wat voor kostuum je dit jaar aantrekt? En kun je niet wachten om weer lekker los te gaan? Hier in Den Bosch komt dat zeker goed! Ook dit jaar staan we met z’n allen tijdens de optocht langs de kant te hossen. Op deze dag is de optocht in Den Bosch tijdens carnaval 2020. 

Heel Den Bosch kleurt tijdens carnaval weer in de bekende rood, wit en gele kleuren. De stad verandert voor vijf dagen in Oeteldonk. En op maandag 24 februari vindt dan eindelijk de Grote Optocht plaats. Ook dit jaar belooft het weer één groot feest te worden. Kom jij kijken naar de prachtige wagens of sta je er misschien zelf op?

Route optocht carnaval 2020 in Den Bosch

Ons rood-wit-gele hart begint al sneller te kloppen! Hier is het al aftellen geblazen. Benieuwd hoeveel maanden, dagen, uren en seconden we nog te gaan hebben? De optocht begint om 12.33 uur. Hij start aan de Van Grobbendoncklaan. Daar is het opstellen geblazen. Vanaf 12.33 barst het feest los. Dit is de volledige route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwersstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt en Marktstraat (ontbinding). Waarschijnlijk komt de stoet rond 16.11 uur aan in de Marktstraat.

Route van Grote Optocht Oeteldonk in 2020. Foto: Oeteldonksche Club van 1882 via Google Maps

Inschrijven

Wist je dat de Grote Optocht al zolang bestaat als Oeteldonk zelf? Talloze vrijwilligers zetten zich ieder jaar in om de mooiste wagens en kostuums te bouwen. Een jury beoordeelt de uitvoering en alle ontwerpen van de deelnemers. Denk je op 24 februari ineens: wauw, ik wil ook meedoen! Kan gewoon! Kleine loopgroepen en individuele deelnemers kunnen zich van 11.11 uur tot 12.11 uur inschrijven bij het inschrijfbureau in de buurt van de bushalte aan de Van Grobbendoncklaan.

Lees ook:

carnavalsmotto den bosch 2020

Het carnavalsmotto van 2020 is bekend!

Helaas zit carnaval 2019 er al weer op. Wat ging het snel! Gelukkig hebben we nú al iets om naar uit...
oeteldonk carnavalsembleem namaakemblemen

Haha! Op AliExpress kun je nu wel heel goedkoop carnavalsemblemen kopen

Bij Oeteldonk horen veel tradities. Je kiel versieren met emblemen is er een van. Dan kun je je plaa...
Hinthamerstraat 159

Bij deze 7 huizen hang je met de carnavalsoptocht gewoon uit je raam

🎵 Kèk kèk kèk kèk kèk kèk kèk kèk nou us! 🎵 Heb je nog geen huis dat aan één van de straten ligt waa...

adv.