7 x waarom we nu al zin hebben in Oeteldonk

Door Marloes van Vliet 10 februari 2019

Over drie zondagen barst het allerfijnste Oeteldonkse feest los in onze stad. Het aftellen is nu écht begonnen, maar voor degenen die het niet meer houden van de spanning alvast zeven redenen waarom we zóveel zin hebben in het rood-wit-gele festijn. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eén rood-wit-gele community

carnaval-pantoffel
Foto: Facebookpagina ’t Pantoffeltje

Iedereen is gelijk. Of je nou een hoge pief binnen een multinational bent, of werkloos op de bank zit – iedereen is tijdens Oeteldonk in Den Bosch gelijk en we zijn allemaal is hetzelfde gekleed. Wij zijn één. Amen.

Friet eten + bier drinken

jorieke-neefs
Foto: Jorieke Neefs

Gezond eten? Dacht ’t nie! Uiteraard hebben we allemaal op het begin van dit jaar vreselijk goede voornemens gemaakt, zijn we lekker vaak naar de sportschool gegaan en eten we voornamelijk bakken sla. Tijdens carnaval hoef je je even niet druk te maken om de kilo’s want het leven bestaat uit bier, friet en worstenbroodjes. Heerlijk!

Meeblèren op Oeteldonkse hitjes

Of je nou kunt mooie hoge tonen kunt raken of niet, meezingen met Oeteldonkse hits kan (en doet) iedereen. Tip: oefen het winnende Kwèkfestijn nummer van Foe Jong Bende alvast een aantal keer – deze ga je heel veel horen in de kroeg.

De stad transformeert

't Paultje
’t Paultje | Foto: indebuurt Den Bosch

Ja, je kunt carnaval in de kroeg vieren maar meestal is het nog leuker op straat. Helemaal omdat de meeste cafés zijn verlengd naar buiten toe. Sowieso hangen er in elke straat rood-wit-gele vlaggen, maar de uitbouw is elk jaar enorm creatief en voegt extra sfeer toe aan de stad. Zin in!

Niks is te gek

Intocht Den Bosch
Foto: Henk van Vught

Vaak denken mensen buiten Den Bosch dat wij niet creatief zijn met onze Oeteldonkse pakjes omdat ze simpelweg maar uit drie kleuren bestaan. Niks is minder waar. Je kunt eindeloos combineren met rood-wit-geel en compleet losgaan met pruiken, hoeden, accessoires, make-up, onderkleding enzovoort. Saai? Dat nooit!

Knillis onthullen

intocht oeteldonk
Foto: Henk van Vught

Elk jaar is het opnieuw een magisch moment en kijken we vol verwachting, inclusief bonzend hart en tranen in de ogen, toe hoe Knillis op de Markt onthuld wordt. Absoluut één van onze hoogtepuntjes tijdens carnaval.

Het allermooiste wat er is

Carnaval Den Bosch
Foto: Martijn Lankhaar

Zie carnaval in Den Bosch als een soort minivakantie: je bent dag in dag uit aan het feesten, je wordt omringd door alleen maar leuke mensen en je kunt doen en laten wat je wil. Eigenlijk het allermooiste wat er bestaat. Toch?

Lees ook:

haringhappen

Bosch’ mysterie: waarom eten we haring op de woensdag na carnaval?

Als Boer Knillis op dinsdagavond van zijn sokkel wordt gehesen is carnaval voor de meeste mensen def...
oeteldonk carnavalsembleem

Hedde gij oe jeske al kloar? Zo scoor je een gratis Oeteldonk carnavalsembleem!

En, bende gij al hillemol kloar voor carnaval? Neeje? Mist oe jeske toevallig nog een Oeteldonk carn...
Oeteldonkse spullen

[VIDEO] Oeteldonk is terug! En wel bij deze winkels

Het duurt misschien nog 45 dagen totdat het carnaval is, maar in verschillende winkels spotten we al...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.