7 x deze dingen moét je doen tijdens carnaval in Oeteldonk

Door Marloes van Vliet 28 februari 2019

Nog maar héél even en het is zover: carnaval kan beginnen! Jij als rasechte Oeteldonker bent natuurlijk al compleet voorbereid, je hebt oneindig veel kratjes bier en worstenbroodjes in huis gehaald – maar is je agenda ook al op orde? Deze zeven highlights van het Oeteldonkse carnaval kun je namelijk echt niet missen. Lees hier alles over wat je moet doen tijdens Oeteldonk. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Knillis opwachten

intocht oeteldonk
Foto: Henk van Vught

Elk jaar ziet ‘ie er hetzelfde uit en elk jaar staat iedereen weer vól spanning op de Markt te wachten tot Knillis onthuld wordt. Echt zo’n samenhorigheidsdingetje, zullen we maar zeggen. Met de onthulling van Knillis wordt carnaval officieel afgetrapt, dus een absolute must om hier bij te zijn.

De Grote Optocht kijken

intocht oeteldonk
Foto: Henk van Vught

Het hoogtepunt van carnaval: de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten! Na maanden van lassen, ‘gazen’, plakken en schilderen kunnen de deelnemende clubs eindelijk vol trots het resultaat van hun inspanningen laten zien. En die mogen er zeker zijn, dus bekijk de route en zorg ervoor dat je de hele optocht goed kunt zien!

Grote Optocht in Den Bosch

Dit is de route van de optocht in Den Bosch

Het is misschien wel het hoogtepunt van Oeteldonk: de Grote Optocht. Elk jaar komt heel Den Bosch er...

Feesten in de Korte Putstraat

pantoffeltje
Foto: ’t Pantoffeltje

Wát een gezelligheid in de Korte Put. Dit is sowieso één van de leukste straatjes die wij als stad bezitten, maar tijdens carnaval is het helemaal feest! Als je snel vanaf de ene kant naar de andere kant van de Korte Put wil lopen dan vergeet het maar, het kost je minimaal een halfuur. Maar hé, wel één en al gezelligheid zo onder de Bosschenaren.

Worstebrôôdwee

lalala
Foto: Feestcafé Lalalaa

Omdat carnaval niet vroeg genoeg kan beginnen: ga donderdag 28 februari naar Worstebrôôdwee in de Ridderstraat. Zoals ze zelf zeggen: ‘De lèkkere opwèrremer veur carnaval!’ Je kunt hier om 13.33 uur terecht en ben er vroeg bij want de Ridderstraat staat zó vol.

Roet Korte Put

roet korte put
Foto: Roet Korte Put

Op donderdag voor carnaval zal ‘tout zakelijk Den Bosch’ (of moeten we zeggen ‘Zaokelijk Oeteldonk’) present zijn in de Korte Putstraat tijdens het jaarlijkse festijn dat ‘Roet Korte Put‘ heet. Lekker netwerken en biertjes drinken it is!

Ophalen van Prins Amadeiro XXVI

Intocht Den Bosch
Foto: Henk van Vught

Op het fraai versierde Oeteldonk Centraol stopt het Koninklijk Rijtuig, bestuurd door de Hofmachinist, exact op tijd op Perron I. En als de Prins aankomt op Oeteldonk Centraol barst het feest los – heerlijk om mee te maken!

Knillis begraven

begrafenis-knillis
Foto: Youtube

Ook dit moment is essentieel in je carnavalsritueel: het begraven van Boer Knillis. Probeer het maar eens droog te houden! Dikke vette kans dat je keihard mee staat te brullen omdat carnaval er na deze gebeurtenis toch echt op zit. Maar niet getreurd: je voelt de intense Oeteldonkse samenhorigheid des te meer op de Markt. Nadat het thema voor carnaval 2020 bekend is gemaakt, vertrekt de Hoogheid naar Zijn Winterpaleis en kan de Oeteldonker weer naar huis.

Lees ook:

Carnaval Den bosch 2019

Alle informatie over carnaval Den Bosch 2019 op een rijtje

D'n Elfde van d'n Elfde is geweest en dat betekent dat we al volop in het carnavalsseizoen zitten. W...
haringhappen

Bosch’ mysterie: waarom eten we haring op de woensdag na carnaval?

Als Boer Knillis op dinsdagavond van zijn sokkel wordt gehesen is carnaval voor de meeste mensen def...
oeteldonk carnavalsembleem

Hedde gij oe jeske al kloar? Zo scoor je een gratis Oeteldonk carnavalsembleem!

En, bende gij al hillemol kloar voor carnaval? Neeje? Mist oe jeske toevallig nog een Oeteldonk carn...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.