Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle informatie over 11-11 op een rijtje

Door Marèl Holtermans 11 november 2019

Je kiel kan weer bijna uit de kast, want over iets minder dan een maand is al d’n Elfde van d’n Elfde. Tijd voor feest, dus! Wij zetten vast wat praktische informatie over 11-11 op een rij, zodat je precies weet waar je aan toe bent!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Waarom vieren we het ook alweer?

Veruit het meest gehoorde antwoord is dat het getal elf al eeuwenlang bekend staat als het getal van dwazen en gekken. Volgens de ene theorie omdat het een dwaze overschrijding is van tien, het getal van de Tien Geboden; volgens de andere theorie omdat het 12-1 is: twaalf zou volheid symboliseren wat elf dwaas maakt omdat het net niet perfect is. Hierover later meer op indebuurt!

Wat is er allemaal te doen?

Dit jaar doen er maar liefst 56 horecabedrijven mee met 11-11. Daarnaast is er een programma samengesteld door Oeteldonksche Club.

  • Om 10.22 uur zingen Frank van de Wildenberg en Kelsey Ikkersheim samen op de Parade.
  • Daarna volgt de grande opening. Natuurlijk komen het volkslied, het OetelKeinderKennisRundje en het hijsen van de vlag aan bod.
  • Om 13.33 uur kun je in de Uilenburg terug in de tijd, meldt de Oeteldonksche Club. Op de website lezen we het volgende: Onder het motto: ‘Kende gij dun deze nog, nog, no’ zal presentator Huub van Mackelenbergh, samen met twee ras-Oeteldonkse carnavalsverenigingen, op interactieve en hilarische wijze jullie kennis testen over de Oeteldonkse carnavalsmuziek en alles wat daarmee te maken heeft (of niet). Misschien neem jij de troffee wel mee naar huis!
  • Los van het officiële gedeelte, is het bij bijna elke kroeg raak!

Waar wordt 11-11 gevierd?

Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn: in heel de stad. Met name in de binnenstad wordt het gevierd. De Korte Putstraat is voor één keer propvol en ook op de Markt is het groot feest.

Hoe kom ik er?

Eén ding is zeker: het wordt hartstikke druk deze maandag. Je kunt natuurlijk met de auto komen, maar houd er rekening mee dat de parkeergarages behoorlijk vol kunnen zijn. Handiger is om met het openbaar vervoer te komen (gegarandeerde pre-party in de trein) of om de fiets te pakken. Die kun je veilig in één van de fietsstallingen zetten.

Lees ook: 

Simon verhuisde van Den Bosch naar Nieuw-Zeeland: ‘Met carnaval kijk ik via de cam mee’

Hoewel Den Bosch natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan ...
carnavalsmotto den bosch 2020

Het carnavalsmotto van 2020 is bekend!

Helaas zit carnaval 2019 er al weer op. Wat ging het snel! Gelukkig hebben we nú al iets om naar uit...
Foto: Erfgoed 's-Hertogenbosch

Dit wil je zien: zo werd vroeger carnaval in Oeteldonk gevierd

Het is officieel zover: de mooiste tijd van het jaar. Knillis wordt onthuld en iedereen is helemaal ...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.