Zoveel mensen pakten hun spullen en vertrokken uit Den Bosch in 2017

Door Marloes van Vliet 10 januari 2018

Zou jij het doen, al je spullen inpakken om op een andere plek van de wereld opnieuw te beginnen? Met een bed and breakfast, of je grote liefde achterna. Leuke dingen om eens over na te denken, nietwaar? Een aantal van onze voormalige stadsgenoten deed het. 

Ongetwijfeld schuilen achter de emigratiecijfers niet alleen maar romantische liefdesverhalen en dappere gelukszoekers. Er zijn vast ook expats wiens werk er simpelweg weer op zat of statushouders die al dan niet verplicht weer terug zijn gegaan naar het thuisland.

Wij zoeken…

Elk vertrek heeft zo z’n eigen verhaal en laten wij daar nou altijd naar op zoek zijn. De expat die 3 jaar genoten heeft van Den Bosch en nu de zaterdagse streekmarkt mist. De tranentrekkers, de romances en de dappere dodo’s die niet zouden misstaan in ‘Ik vertrek’, we horen ze heel graag. Ben jij of ken jij een van de vertrekkers uit Den Bosch? Laat het ons weten via mail of dit formulier.

Zoveel mensen vertrokken uit Den Bosch

Oké, heel fijn natuurlijk dat mensen wellicht het geluk zijn gaan zoeken in het buitenland, maar wij snappen serieus niet waarom anyone weg zou willen uit onze prachtige stad. Toch deden best een aantal mensen dit. In totaal zijn in 2017 286 mensen uit Den Bosch geëmigreerd. Hieronder zijn nog eens alle cijfers door Local Focus in een kaartje gezet en zo kun je vergelijken met andere plaatsen.