Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je dit? Deze BN’ers gingen vroeger naar het Sint-Janslyceum

Door Marèl Holtermans 25 oktober 2020

Het Sint-Janslyceum bestaat honderd jaar en dat vieren we bij indebuurt! Zo praatten we eerder met voormalig geschiedenisleraar René Kok, oud-leerling Marina Sufiyanova en conciërge Rob Ludwig. Zij waren slechts een paar van de vele mensen die op de school rondliepen. Want wist je dat ook veel BN’ers les volgden op het Sint-Janslyceum? Onder meer deze ijverige studenten:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Onno Hoes

Foto: ANP

Onno Hoes kennen we als voormalig burgemeester van Maastricht en als huidig waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Alle skills om een goede burgemeester te worden, leerde hij waarschijnlijk in op het Sint-Janslyceum. Hij groeide op in de omgeving en is ook nu nog vaak in Den Bosch te vinden. Meestal samen met zijn partner Albert Verlinde. De twee wonen inmiddels niet meer hier in de stad, maar hebben samen een huis in Amsterdam.

Isa Hoes

Foto: ANP

Net als haar broer Onno, volgde ook Isa Hoes lessen op het Sint-Janslyceum. Zij koos voor een carrière als actrice. En met succes! Ze was onder meer te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden, All Stars en De Ontsnapping. Na de dood van haar man Anthonie Kamerling schreef ze het boek Toen Ik Je Zag. Ook Isa woont helaas niet meer in ons stadje, maar ze is hier altijd welkom!

Björn van der Doelen

bjorn van der doelen
Foto: Eigen Foto

Voordat hij (of zijn alterego Sjefke Vaeren) een topvoetballer werd, was Björn van der Doelen een leerling als ieder ander. Al was hij waarschijnlijk wel héél erg goed in de gymlessen van het Sint-Janslyceum. Björn woont niet meer in Den Bosch, maar komt wel altijd terug voor zijn favoriete moment van het jaar: carnaval! Zijn oud-klasgenoten treffen hem daar nog vaak!

Marco Kroon

Foto: ANP

Nederlands meest bekende militair komt uit Den Bosch en haalde in 1989 zijn havo-diploma aan het Sint-Janslyceum. Marco Kroon ging direct daarna in training bij het korps commandotroepen. Na verschillende missies is hij weer terug in Den Bosch.

Mijntje Donners

Foto: ANP

Nog een alumni van het Sint-Janslyceum waar we trots op zijn: Mijntje Donners. Het talent van de oud-hockeyspeelster viel al tijdens haar schooltijd op en daarom was het geen verrassing dat ze in het Nederlands elftal mocht spelen. Tien jaar lang vertegenwoordigde ze ons landje, en met succes. Ze sleepte de ene na de andere beker voor Nederland binnen. Daarnaast speelde ze voor HC Den Bosch. In 2003 werd ze zelfs uitgeroepen tot FIH World Player of the Year. Wauw!

Lauren Verster

Lauren Verster
Foto: ANP

Ook Lauren Verster behoort tot de BN’ers die les kreeg op het Sint-Janslyceum. De presentatrice leerde misschien wel de kneepjes van het vak tijdens haar lessen Nederlands.

Lees ook:

Rene Kok

René Kok blikt terug op 40 jaar Sint-Janslyceum: ‘Ik ging met knikkende knieën naar de 1e les’

Het Sint-Janslyceum bestaat honderd jaar en daarom blikken wij samen met (oud-)docenten, leerlingen ...
Marina Sufiyanova

[VIDEO] Marina blikt terug op het Sint-Janslyceum: ‘Mede dankzij de school heb ik een verblijfsvergunning’

Het Sint-Janslyceum bestaat honderd jaar en daarom blikken wij samen met (oud-)docenten, leerlingen ...
Conciërge Rob Ludwig op het Sint-Janslyceum.

[VIDEO] Conciërge Rob werkt op het Sint-Janslyceum: ‘Elke dag gebeurt er wel iets anders’

Het Sint-Janslyceum bestaat honderd jaar en daarom blikken wij samen met (oud-)docenten, leerlingen ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.