Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wel of niet doen? Buitenspelen in tijden van coronacrisis

Door Marèl Holtermans 23 maart 2020

Kinderen mogen door de coronacrisis niet meer naar school, tenzij ouders een cruciaal beroep hebben. Heel veel Bossche kinderen zitten nu thuis en willen het liefst naar het speeltuintje in het Paleiskwartier. Maar is het wel zo verstandig om ze te laten buitenspelen met hun vriendjes en vriendinnetjes?

Volgens viroloog Bart Haagmans van het Erasmus MC is het, ondanks de sociale onthouding die het RIVM adviseert, geen enkel probleem om kinderen naar buiten te sturen. Zo kunnen ze even lekker ravotten. en hun energie kwijt.

Minder besmettelijk

Een beetje frisse lucht en beweging doet iedereen goed. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat de symptomen van het virus bij kinderen minder hard aankomen en dat het virus bij jonge kinderen ook minder besmettelijk is.

Oogje in het zeil

Maar: het is wel slim om een volwassene een oogje in het zeil te laten houden bij het buitenspelen. Deze volwassene kan ervoor zorgen dat de kinderen zo min mogelijk aan elkaar zitten, waardoor de kans op verspreiding van het virus minder groot is.

Wees trouwens voorzichtig met speeltoestellen: op bepaalde oppervlakten kan het virus wel drie dagen overleven. Is je kind verkouden of snotterig? Dan is het sowieso de bedoeling om hem of haar thuis te houden.

Sociale onthouding

Het RIVM adviseert verder ‘sociale onthouding’. Oftewel: blijf zoveel mogelijk thuis. Ga dus niet op bezoek bij ouderen of zwakkeren en vermijd grote groepen mensen. Dit allemaal om het virus zo min mogelijk te verspreiden.

Lees ook:

Even niet de deur uit! Dit kun je met de kids doen volgens de Bossche blog Kidsproof

Nu kinderen niet (altijd) met leeftijdsgenoten kunnen spelen is het voor veel ouders buffelen. Naast...
quatta bossche ondernemers

Roger opent Quatta net voor de coronacrisis: ‘Het is vervelend, maar komt goed’

Het zou je maar overkomen: vol goede moed start je je nieuwe zaak, staat heel Nederland een paar dag...

adv.