[VIDEO] Binnenkijken bij Anne-Claire: ‘Tweedehands spullen zorgen dat een huis leeft’

Door Lotte van Rosmalen 16 april 2019

Anne-Claire Martens (26) ging anderhalf jaar geleden samenwonen met haar vriend. Samen hebben ze hun huisje in de Vughterstraat prachtig ingericht met tweedehands spulletjes en souvenirs van hun reizen. Wij mochten er binnenkijken!

Wat betreft de locatie is het huis van Anne-Claire, haar vriend Tobias en kat Tini nu al een winnaar. Ze wonen midden in de Vughterstraat en hoeven maar over te steken of ze staan binnen bij Rituals of Koekwaus. En binnen is er ook genoeg te zien!

Oud pand met buitenruimte

Anne-Claire is in Den Bosch opgegroeid maar verhuisde op haar achttiende naar Amsterdam. Na acht jaar in de hoofdstad gewoond te hebben, besloot ze toch terug te komen naar Den Bosch. “We gingen op zoek naar een mooi, oud pand met een buitenruimte. In Amsterdam is dat gewoon heel moeilijk te vinden.”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Anne-Claire Martens
Anne-Claire Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: Anne-Claire Martens

Tweedehands spulletjes

Alle lampen, stoelen en kasten in het huis komen van de kringloop, van beurzen of zijn van familie geweest. “De ronde eettafel heeft jarenlang bij opa en oma gestaan. Ik vind het leuk dat waar zij ooit hebben gegeten, ik nu gezellig met mijn vrienden zit.” De schilderijen in het huis kreeg Anne-Claire van haar vader: “De kunstwerken zijn mij heel dierbaar. De print van Matisse hing vroeger in de woonkamer. Als klein meisje zag ik het elke dag en nu hangt hij bij mij.”

Een interieur moet groeien, vindt Anne-Claire. “Je kan niet zeggen: ‘Binnen een maand is het af’. Ik vind het leuk om spulletjes een tweede leven te geven. Het zorgt dat een huis leeft.”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Anne-Claire Martens
Foto: Anne-Claire Martens
Anne-Claire Foto: indebuurt Den Bosch

Zelfgemaakte replica van Rietveld

De stoel in de hoek van de kamer is gemaakt door Tobias, de vriend van Anne-Claire. Het is een replica van de beroemde stoel van Rietveld. “Hij heeft er heel lang over gedaan. Op mijn verjaardag kwam ik thuis en als verrassing stond de stoel in mijn huis.”

“Ik heb veel spulletjes in huis van onze reizen, op die manier verzamel ik dingen van over de hele wereld. In Indonesië of Afrika kom je échte ambacht tegen. Je kan bij locals kijken hoe zij hun vakgebied toepassen op hout of metaal. Dat vind ik het allermooist: als je weet dat iets met de hand is gemaakt en dat er heel veel liefde en passie in is gestopt”, vertelt Anne-Claire.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Anne-Claire Martens
Anne-Claire Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: Anne-Claire Martens

Duurzaam interieur

Anne-Claire heeft sinds vier jaar een eigen bedrijf. “Ik ben ooit begonnen in de modebranche en deed styling voor editorials. Maar ik kwam erachter dat ik interieur veel leuker vind. Daarnaast ben ik gaan fotograferen.”

Nu focust ze vooral op duurzaam interieur ontwerp. “Ik werk met tweedehands meubels, veel kleur en houd van een klassiek, stijlvol design. Ik koop het liefst van duurzame merken die goed geproduceerd zijn en van degelijke stof gemaakt.”

Grote verzameling kristal

Anne-Claire heeft een enorme verzameling kristal. “Eigenlijk is het een mix van kringloop-spulletjes, dingen van mijn oma en van de oma van Tobias. Soms krijg ik weer iets nieuws van vriendinnen. En zo komt er telkens iets bij!”

Lees ook:

Binnenkijken bij Valerie

Binnenkijken bij Valerie: ‘Het was liefde op het eerste gezicht bij deze woning’

Valerie Paas woont sinds een jaar samen met haar vriend in een jaren '30 woning. De glas-in-loodrame...
binnenkijken bij Maartje

[VIDEO] Binnenkijken bij Maartje: ‘Ik heb met een klein budget iets heel leuks gemaakt’

Maartje Smit (36) is het liefst in haar huisje in de Twaalfmorgenstraat. Het was de bedoeling dat ze...

Binnenkijken bij Hana: ‘Ik vind het belangrijk dat er een thuisgevoel is’

Haar beste vriendin kwam met de gouden tip voor de woning. Vier jaar later woont Hana Salihagić (33)...

adv.