Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden jullie van de coronamaatregelen: ‘Het is gewoon klote’

Door Marèl Holtermans 31 maart 2020

Het is definitief: de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met eind april. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Wij vragen Bosschenaren of ze dat een goede beslissing vinden. De een vindt het klote, de ander vindt het hartstikke goed. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bram vindt het verrassend kort

Bram had verwacht dat de maatregelen langer zouden duren. Hij zegt: “Ik verwachtte dat de maatregelen tot medio mei doorgeschoven werden. Ik zou natuurlijk het liefst nu op een terrasje in de zon zitten, maar met mijn laptopje op schoot in de tuin werkend aan school kom ik mijn dagen prima door. Af en toe maak ik een ommetje en je ontkomt niet aan de boodschappen.”

Sociale contacten

“Het enige wat ik echt mis is mijn werk en het weekend. Naast mijn bron van inkomen is het gewoon erg leuk in verband met de sociale contacten. Ik focus me vooral op thuisblijven en het plezier behouden. Mijn nog-te-kijkenlijst is korter geworden. Ik bel uren met vrienden, er wordt iedere dag lekker decadent gekookt en nagetafeld. Het bourgondische blijft er toch wel in.”

Chelsey is blij met de verlenging

“Dat de maatregelen verlengd zijn tot 28 april vind ik een heel goed besluit en had ook niet anders verwacht, gezien dat er steeds meer besmettingen bijkomen en steeds meer mensen eraan overlijden. Zolang deze beide niet dalen hoop ik dat ze maatregelen blijven verlengen. Ik werk in een verpleeghuis waar mensen met dementie wonen die daarbij ook ernstige gedragsproblemen hebben. Tot op heden heeft het  coronavirus onze bewoners (nog) niet vastgesteld.”

Geen familiebezoekjes

“Ik heb deze afgelopen tijd ervaren als apart. Normaal ga ik een paar keer in de week bij de oudere generatie langs in mijn familie maar dit gaat helaas niet. Ik blijf mij de komende tijd focussen op de maatregelen en volg alles op de voet. En toch af en toe de oudere generatie een handje helpen waar het nodig is. Dit is toch iets wat we met 17 miljoen mensen moeten gaan blijven volhouden.”

Brechje zag het al aankomen

“Ik had de verlenging van de maatregelen zeker al verwacht. En ook dat de maatregelen tot de meivakantie zouden duren, verbaast me niets. De regering zal niet snel maatregelen voor een heel lange periode afkondigen.

Gekke tijd

“Het is best bijzonder geweest tot nu toe: je bent alle besef van tijd een beetje kwijt. Carnaval lijkt héél lang geleden en alle dagen lijken op elkaar. Maar vervelen doe ik me absoluut niet. Ik werk fulltime van huis en probeer dat te combineren met de zorg voor mijn dochtertje van acht maanden. En dat is geen gemakkelijke opgave…”

Klusjes

“Ik ga me de komende tijd bezighouden met allerlei klusjes die ik nog kan en moet doen. En wat vitamine-D tot me nemen, want schijnbaar vond de zon het tof te gaan schijnen op het moment dat we binnen moesten blijven. Typisch!”

Nens zit in een dubio

“Het is KLOTE! Maar wel nodig.”

Natalia vindt het een goed besluit

“Het is gewoon nodig en daarom een goede beslissing.”

Meer over corona in Den Bosch:

maatregel coronavirus corona den bosch

Coronavirus in Den Bosch: alle ontwikkelingen op een rij

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen, voor alle Bosschenaren. In dit verzamelartikel...

Coronamaatregelen verlengd: Bosschenaren moeten langer binnenblijven

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...

Burgemeester Jack Mikkers: ‘Verleng coronamaatregelen tot 1 mei’

Burgemeester Jack Mikkers is duidelijk: als het aan hem ligt, worden de coronamaatregelen verlengd t...
beste aanbiedingen studio

Deze grafiek laat zien hoeveel besmettingen van het coronavirus er in Den Bosch zijn

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis? In deze handige gr...
coronavirus Den Bosch

Coronavirus in Den Bosch: dit moet je doen als je klachten hebt

In Brabant zijn de meeste coronapatiënten van Nederland en de Brabantse veiligheidsregio neemt dan o...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.