Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Theo Verbruggen moet bij NOS stoppen: ‘Ze willen anderen een kans geven’

Door Marèl Holtermans 3 december 2019

Verslaggever Theo Verbruggen moet weg bij NOS. Dat laat hij via Twitter weten. De Bosschenaar was 25 jaar lang een van de bekende gezichten bij de omroep, maar bleef (als enige verslaggever) altijd op freelance-basis werken.

Op zijn blog schrijft Theo dat hij een ‘prachtige tijd’ heeft gehad. “De leiding van de NOS heeft te kennen gegeven afscheid te willen nemen en daar hebben we een datum voor gekozen. Ze geven aan dat ze genoeg verslaggevers hebben en dat ze anderen ook een kans willen geven.”

Tekst loopt door onder de Tweet

Indrukwekkende items

Theo was met name vaak in Brabant voor zijn items en sommige daarvan hebben veel indruk op hem gemaakt. Onder andere de juweliersvrouw uit Deurne die twee overvallers doodschoot, staat hem nog goed bij. “Vooral indrukwekkend omdat ik er snel bij was.” Ook denkt hij nog vaak terug aan de dag dat hij verslag deed van de aanslag in Utrecht.

Elke dag hectiek

“Het zal wennen zijn om de dagelijkse mediahectiek en de bijkomende adrenaline te missen”, geeft hij op de blog aan. In een eerder interview met indebuurt vertelde hij ook over die spanning: “Ik bereid alles tot in de puntjes voor, repeteer mijn tekst en dan… vergeet ik het allemaal een minuut voordat ik live ga. Dan ontstaat een enorme adrenalineboost en zorg ik ervoor dat ik presteer.”

Wennen aan Hilversum

Hoewel Theo aangeeft de baan te gaan missen, voelde hij zich niet direct op zijn plek: “Toen ik bij de NOS kwam, moest ik wel wennen. Iedereen in Brabant is aardig en lief voor elkaar. In Hilversum moet je wat harder roepen, iets dat ik helemaal niet gewend ben. Ik was, en ben nog steeds, een Brabants jongetje. Dat blijft ook wel het geval.”

Mediatraining van Theo

Theo weet nog niet precies wat de volgende stap is, al sluit hij een nieuwe baan bij de televisie niet uit. Wel is zeker dat hij zijn werk als voorzitter verder uitbreidt en mediatrainingen gaat geven. “Na zoveel mensen geïnterviewd te hebben, weet ik nu wel hoe je beter met de pers om kunt gaan.”

Op Twitter stromen de reacties van kijkers binnen. Veel mensen gaan hem missen:

Lees ook:

Theo Verbruggen

Bossche Theo Verbruggen ging van kraker naar NOS-verslaggever

Hij staat aan de top van de journalistiek in Nederland, is bestuurslid bij Theaterfestival Boulevard...
Robbie Kammeijer

Presentator Robbie Kammeijer over ‘zijn’ Den Bosch: ‘Deze stad past perfect bij mij’

Robbie dacht dat hij Utrecht nooit zou verlaten. Hij kwam er al sinds zijn jeugd, heeft er veel vrie...
janice zomervakantie

Modeontwerper én Bosschenaar Janice: ‘Als ik de tijd had, zou ik naar elke editie van SMÈRRIG gaan!’

Janice is modeontwerper, lifestyledeskundige bij SBS shownieuws en Linda.tv - maar óók een geboren e...

adv.