Simon verhuisde van Den Bosch naar Nieuw-Zeeland: ‘Met carnaval kijk ik via de cam mee’

Door Marèl Holtermans 21 april 2019

Hoewel Den Bosch natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 073. En dus pakken sommige Bosschenaren hun koffers en vertrekken naar een exotisch oord of het Wilde Westen. Zo ook Simon van der Sluijs. Hij vertrok naar Nieuw-Zeeland en zit daar helemaal op zijn plek. 

Wat doe je als je een gebroken hart hebt en het even niet meer ziet zitten? In het geval van Simon vertrek je gewoon naar Nieuw-Zeeland. “Nu, na dertig jaar, lijkt het een beetje een overdreven beslissing, maar op dat moment leek het de enige oplossing voor een kans om te helen”, vertelt Simon ons.

Rustige omgeving

Simon is illustrator en kunstenaar en woont zo’n 45 kilometer buiten Christchurch op het platteland. Simon: “Ik had in mijn wildste dromen nooit durven dromen dat ik zo mooi mag wonen. Ik woon in een kleine gemeenschap met veel ruimte. Mijn huis is mooi en ik heb een prachtig uitzicht.”

(Tekst loopt door onder de foto) 

“Ik heb er nooit echt spijt van gehad. Nieuw-Zeeland is goed voor me. Ik zou me niet op dezelfde manier kunnen ontwikkelen in Nederland als hier in Nieuw-Zeeland. De rust en ruimte bieden mogelijkheden om je eigen pad te volgen.”

Aanslag

Simon geniet doorgaans enorm van zijn huidige leven, maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn geweest. In 2011 was er dé verschrikkelijke aardbeving, waarbij 185 mensen overleden. Met name de stad zelf werd hierbij flink geraakt.

En een maand geleden sloeg het noodlot opnieuw toe: bij een terroristische aanslag komen 49 mensen om het leven. “Deze gebeurtenis zorgde voor een onwelkome geschiedenis. Normaal is dit zo’n vreedzaam land. Maar ondanks dat vind ik de kwaliteit van het leven hier zo waardevol, dat ik hier absoluut blijf.”

(Tekst loopt door onder de foto) 

Den Bosch missen

“Ik geniet, maar zelfs na dertig jaar mis ik Den Bosch nog”, vertelt hij. “Vooral met carnaval. Ik heb dan de cam aanstaan op mijn laptop, ondanks het tijdverschil van twaalf uur. Alhoewel de Markt ’s ochtends om vijf uur [Nederlandse tijd, red.] ook een interessant beeld is. Daarnaast mis ik de gezellige binnenstad met de fijne bewoners en bitterballen. Die ook.”

Simon is sinds 1989 vier keer in Den Bosch geweest voor vakantie. “In mei ben ik weer een weekje in Den Bosch en daar kijk ik nu al naar uit. Vooral omdat ik een appartement kan huren tegenover de Luijbenstraat, waar ik opgroeide.”

Ben of ken jij ook iemand die Den Bosch verliet voor het buitenland. Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

toronto

Bossche Jane en Ronald verhuisden naar Toronto: ‘We zijn nog jong, laten we het nu doen’

Hoewel Den Bosch natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan ...

Bossche Jeffrey verhuisde naar Belfast: ‘Iedereen verklaarde me voor gek’

Hoewel Den Bosch natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan ...

Bossche Micky verhuisde naar Cyprus en Dubai: ‘Het is hier fantastisch’

Hoewel Den Bosch natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan ...

Meer over

Bosschenaren

adv.