Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Serveerster Evy van Jack’s Foodbar: ‘Samen met mijn vriend wil ik een restaurant openen’

Door Amber IJpelaar 17 oktober 2019

Het zijn de helden van de horeca: serveersters! Ze zorgen ervoor dat jij in de warme zomermaanden een koud biertje in de zon kan drinken. Naderhand ga je met een glimlach weer naar huis. Serveersters zijn een cruciaal onderdeel van de perfecte horeca-ervaring. Wie zijn eigenlijk de leukste serveersters van Den Bosch? Wij zoeken het uit in de rubriek Bossche serveersters. Deze week gingen we langs bij Evy Dooijenburg van Jack’s Foodbar.

Verschillende baantjes

“Ik had geld nodig toen ik in Australië was en ben toen in de horeca gerold. Ik vond de energie en de adrenaline van een hectische avond zo tof dat ik besloten heb om in Nederland verder te gaan in de horeca”, vertelt Evy met een glimlach op haar gezicht. Ze begon bij een uitzendbureau te werken. “Ik vind dat uitzendbureaus zeer onderschat zijn, ik heb daar ontzettend veel mogen en kunnen leren. Zo werkte ik de ene dag in een wijn bar, de dag erna in een speciaal biercafé en soms zelfs op festivals. Je leert daar zoveel van.”

Uiteindelijk is Evy terechtgekomen bij Jack’s Foodbar. Ze is hier momenteel floormanager en geniet van iedere dag. “Ik werk vijf dagen per week, maar ben het eigenlijk nooit beu. Hier is alles vrij relaxed en er hangt altijd een gezellige sfeer. Elke dag zijn we om de gang van zaken te verbeteren, dat weerspiegelt op weer op gasten.”

“Ik werkte een tijdje bij FF Swanjéé en hier werkte een jongen in de keuken die ik stiekem wel heel erg leuk vond”

Liefde op de eerste gekke gezicht

“Ik werkte een tijdje bij FF Swanjéé en hier werkte een jongen in de keuken die ik stiekem wel heel erg leuk vond. Door de drukte konden we niet veel kletsen tijdens het werk, maar als we elkaar aankeken, trokken we altijd tegelijkertijd een gekke bek.” Inmiddels zijn de twee al vier jaar samen als écht horecastel. Haar vriend is momenteel werkzaam als kok in een restaurant in Vught. “Een toekomst om samen met mijn vriend een eigen horecagelegenheid op te zetten is een droom van mij. We zouden dan graag een private diningconcept willen opzetten in Den Bosch. Heel stiekem zijn wij ook al samen aan het rondkijken voor een geschikte locatie en zijn de plannen op de achtergrond al langzaam in gang gezet.”

Hectische gezelligheid bij Jack’s Foodbar

Evy: “Het hectische in de horeca is waar ik juist van houd. Er hangt altijd zoveel positieve energie in de lucht. Gasten tonen gelijk waardering zodra je eventjes de tijd neemt om een praatje te maken en een lekker wijntje in te schenken. Ik krijg hier de vrijheid voor, in de mate dat ik dat nergens anders gehad hebt.” Het leukste aan Den Bosch en het gezellige horecaleven in de stad, vindt Evy de vaste gasten. “In Den Bosch zijn er veel mensen die echt leven in de horeca, ze eten en drinken altijd buiten de deur heb ik het idee. Deze mensen blijven mij echt bij. Je leert ze kennen door je werk en vervolgens kom je ze in de kroeg tegen. Dit vind ik zo gezellig en bijzonder!”

Lees ook:

Floor van der meer

Serveerster Floor van Het Warenhuis: ‘Mensen blijven langs het terras wachten op een tafeltje’

Het zijn de helden van de horeca: serveersters! Ze zorgen ervoor dat jij in de warme zomermaanden ee...

Import-Bosschenaar Cliff werkt bij Sitio: ‘Ik serveerde een glaasje bubbels aan Beatrix’

Import-Bosschenaar Cliff Slagmoolen (31, bijna 32) woont pas anderhalf jaar in onze stad, maar dat i...

Meer over Jack’s Foodbar ontdekken?

Jack’s Foodbar restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Brede Haven 7, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.